Αναβλήθηκε η αυριανή συζήτηση των αγωγών Γιάγκα κατά Μίχου και Μίχου κατά Γιάγκα

Αύριο Πέμπτη 7 Ιανουαρίου επρόκειτο να συζητηθούν στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών οι Αγωγές Γιάγκα κατά Μίχου και Μίχου κατά Γιάγκα.

Αναβλήθηκαν όμως μετά τη γενική διακοπή των δικαστηρίων έως τις 11 Ιανουαρίου και θα επαναοριστεί η ημερομηνία συζήτησής τους.

Θυμίζουμε πως η αγωγή Γιάγκα κατά Μίχου είχε αναβληθεί για δεύτερη φορά στις 24 Σεπτεμβρίου, μετά από αίτημα της πλευράς του Δημάρχου, επειδή ο συνήγορος του κ. Μίχου είχε άλλη υπόθεση στο Συμβούλιο της Επικρατείας και δεν μπορούσε να παραβρεθεί, καταθέτοντας και σχετικά έγγραφα, στο προεδρείο.

Την αγωγή κατά του  δημάρχου έχει καταθέσει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ”, επειδή κατά διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου τον Οκτώβριο του 2019, ο κ. Μίχος, τον αποκάλεσε με συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς, όπως υποστηρίζει ο κ. Γιάγκας.

Εν τω μεταξύ μετά την αναβολή της συζήτησης στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών τον Σεπτέμβριο, αγωγή κατά του επικεφαλής της παράταξης “ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ – ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ” κ. Μιχάλη Γιάγκα, κατέθεσε και ο δήμαρχος της πόλης μας κ. Λάμπρος Μίχος.

Ο κ. Μίχος κατέθεσε την αγωγή υποστηρίζοντας, πως ο κ. Γιάγκας τόσο κατά την προεκλογική περίοδο, όσο και αργότερα υποστήριζε, πως ο κ. δήμαρχος όταν άφησε το δημαρχιακό του θώκο για την κεντρική πολιτική σκηνή, άφησε έλλειμμα στο δήμο ύψους 7.055.000 ευρώ, πράγμα που είναι αναληθές κατά τον κ. Μίχο.

Οι δύο αγωγές οι οποίες επρόκειτο να συζητηθούν λοιπόν αύριο, μεταφέρονται σε ημερομηνία που θα γνωστοποιηθεί με την επανέναρξη των δικαστηρίων στη χώρα μας.

Σημειώνουμε πως η αυριανή, είναι η τρίτη αναβολή της συζήτησης της αγωγής Γιάγκα κατά Μίχου, αφού η πρώτη είχε αναβληθεί λόγω κλεισίματος των δικαστηρίων πάλι για κορονοϊό τον Μάρτη του 2020.

ΓΙΑΓΚΑΣ ΚΑΤΑ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ

Υπενθυμίζουμε πως για τις 28 Ιανουαρίου έχει προσδιοριστεί η συζήτηση της αγωγής του κ. Γιάγκα κατά του Αντιδημάρχου κ. Σωτηρόπουλου, μετά την αναβολή που πήρε στις 15 Οκτωβρίου, μετά από αίτημα της πλευράς Σωτηρόπουλου, λόγω κολλήματος του συνηγόρου του.

Η αγωγή κατά του Αντιδημάρχου κατατέθηκε από τον κ. Γιάγκα με παρεμφερές κατηγορητήριο με εκείνο κατά του κ. Μίχου.

Η συζήτηση επρόκειτο εξ΄αρχής να γίνει στις 30 Απριλίου 2020, αλλά λόγω κορονοϊού είχε αναβληθεί.