Παναγία Ελεούσα – Προφήτης Ηλίας – Αγία Βαρβάρα, θα παραμείνουν ανοιχτοί την ημέρα των Θεοφανίων

Ι.Ν. Προφήτου Ηλιού Αγ. Βαρβάρας

Αγαπητοί μας Ενορίτες σας ενημερώνουμε πως κατόπιν της Σεπτής εντολής της Διαρκους Ιεράς Συνόδου – της οποίας τις αποφάσεις έχουμε εκκλησιαστικό καθήκον να εφαρμόσουμε – ο Ιερός μας Ναός θα παραμείνει ανοιχτός την ημέρα των Θεοφανείων.

Ο Ναός θα λειτουργήσει συμφώνως με την προηγηθείσα Κ.Υ.Α. υπ’ α­ριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 80588/15.12.2020 (ΦΕΚ Β΄ 5509), για την εφαρμογή της οποίας μας εντέλλει και η Ιερά Σύνοδος με την σημερινή της απόφαση.

Εκ του Ναού.

Ανάλογη ανακοίνωση ανάρτησε και ο Ι.Ν. Παναγίας Ελεούσας.

Ο Ι. Ν. της Αγίας Βαρβάρας θα είναι ανοικτός επίσης.

Σημ. Εφημερίδας: Δεν μας έχει γνωστοποιηθεί έως στιγμή, τι θα πράξει ο Ι. Ν. των Αγίων Αναργύρων (εντός Νοσοκομείου), εκτιμούμε όμως, πως θα πράξει όπως και οι προηγούμενοι.

Ο αγιασμός των υδάτων, το πιθανότερο είναι να πραγματοποιηθεί εντός των Ναών.

Επίσης η αναφορά των Ναών σε ΚΥΑ “Ο Ναός θα λειτουργήσει συμφώνως με την προηγηθείσα Κ.Υ.Α. υπ’ α­ριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 80588/15.12.2020 (ΦΕΚ Β΄ 5509)”, θα μπορούσε να γραφτεί τι προβλέπει αυτή η ΚΥΑ και να μη δυσκολεύει τους πιστούς. Πληροφορηθήκαμε όμως πως θα επιτρέπεται να είναι εντός των Ναών ο ίδιος αριθμός πιστών με τα Χριστούγεννα.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση ανάμεσα στα μέτρα που ανακοίνωσε ήταν και το ότι οι εκκλησίες θα παραμείνουν κλειστές για τους πιστούς και πως την ημέρα των Θεοφανείων δεν θα γίνει αγιασμός των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους, λόγω κορονοϊού.

Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε εάν το πολιτικό προσωπικό της πόλης μας (Δημοτική Αρχή και Δημοτικοί Σύμβουλοι) σεβαστούν την απόφαση της Κυβέρνησης ή της Εκκλησίας;