Μ. Φράγκου: “Ο ψηφισθείς προϋπολογισμός του Δήμου για το έτος 2021, βασίζεται σε έργα της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής”

Τις πραγματικές δηλώσεις του κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 30ης Δεκεμβρίου 2020, μας απέστειλε ο Δημοτικός Σύμβουλος της πόλης κ. Μιχάλης Φράγκου, απαντώντας σε σχετικό ερώτημά μας, με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας “δικαιοσύνη”, η οποία μάλλον ήταν πλημμελώς ενημερωμένη, όσον αφορά αυτές.

Ο κ. Φράγκου κάνει σαφέστατα γνωστό πως ο ψηφισθείς προϋπολογισμός του Δήμου για το έτος 2021 βασίζεται κατά κύριο λόγο σε έργα και χρηματοδοτήσεις που είχε εξασφαλίσει η προηγούμενη δημοτική αρχή (Καπλάνη).

Η Δήλωση του κ. Φράγκου έχει ως εξής:

Κύριε Βαμβακόπουλε

Εύχομαι σε εσάς και την οικογένειά σας καλή χρονιά με υγεία και οικογενειακή γαλήνη. Την ίδια ευχή απευθύνω και προς όλους τους συμπολίτες μας.

Αφορμή για την παρούσα επιστολή μου αποτέλεσε το γεγονός ότι εσείς και πολλοί συμπολίτες μας, επ’ ευκαιρία των εορτών, ερχόμενοι σε τηλεφωνική επαφή μαζί μου για τις ευχές τους, διετύπωσαν το ερώτημα εάν ισχύουν τα όσα ανέφερε η ηλεκτρονική εφημερίδα που τιτλοφορείται “ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ”, σε σχέση με την τοποθέτηση που έκανα κατά τη διάρκεια συζήτησης των θεμάτων που υπήρχαν προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας, κατά τις συνεδριάσεις της 30ής/12/2020.

Προς πλήρη και όχι αποσπασματική ενημέρωση όλων, σας εκθέτω τα ακόλουθα:

Αναφέρθηκα εκτενώς στην παράλειψη της δημοτικής αρχής και του κ. Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου να ενημερώσει τους επικεφαλής (τουλάχιστον) των δημοτικών παρατάξεων, για την αλλαγή της ώρας συνεδρίασης αλλά και τους λόγους αυτής καθώς και στη παράλειψη υποβολής πρότασης προς τις άλλες παρατάξεις (πλην της παράταξης του κ. Βασιλάκου) για συμμετοχή αυτών στις επιτροπές του Δήμου.

Επίσης, επεσήμανα το γεγονός ότι ο ψηφισθείς προϋπολογισμός του Δήμου για το έτος 2021 βασίζεται κατά κύριο λόγο σε έργα και χρηματοδοτήσεις που είχε εξασφαλίσει η προηγούμενη δημοτική αρχή κι ότι αυτό θα πρέπει να αναγνωρισθεί από όλους.

Προς τιμήν του ο κ. Δήμαρχος συντάχθηκε με τους περισσότερους από τους προβληματισμούς μου.

Εξέφρασα λοιπόν τη λύπη μου, για την απουσία των δημοτικών συμβούλων των δύο συνδυασμών, αναδεικνύοντας το γεγονός ότι είχα χρέος να συμμετέχω σε μία κορυφαία για το Δήμο συνεδρίαση (ψήφιση του προϋπολογισμού), έτσι ώστε και με τη δική μου ψήφο να προωθηθούν χρηματοδοτήσεις και να εκτελεστούν έργα που θα αλλάξουν την εικόνα της πόλης μας.

Παράλληλα δε, με τον τρόπο αυτό, στήριζα έμπρακτα και διά της ψήφου μου πρωτοβουλίες και σχέδια που η ίδια η προηγούμενη δημοτική αρχή του κ. Καπλάνη (στο συνδυασμό του οποίου μετέχω) είχε καταρτίσει και προωθήσει.

Αυτή λοιπόν είναι η πραγματική εικόνα και κάθε άλλη μεταφορά και ερμηνεία των τοποθετήσεών μου είχε άλλους σκοπούς, ξένους προς τις δικές μου αντιλήψεις και στοχεύσεις.

Εύχομαι και πάλι καλή χρονιά προς όλους τους συμπολίτες μου και εσάς προσωπικά.

Με εκτίμηση.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΕΜΜ. ΦΡΑΓΚΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΑΡ’ ΑΡΕΙΩ ΠΑΓΩ