Η Ρένα Δούρου συναντήθηκε με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου «Αγία Βαρβάρα» : «Η δημόσια υγεία απαιτεί στήριξη και όχι υποβάθμιση, φροντίδα και όχι γραφειοκρατικές προσεγγίσεις»

Άρον – άρον με Δελτίο Τύπου (!) η Διοίκηση επιχειρεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να καλύψει την αδιαφορία της επί 16 μήνες

Μετά από 16 μήνες πλήρους αδράνειας και αδιαφορίας, η Διοίκηση της Περιφέρειας επιχειρεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Την ώρα που οι συμπολίτες μας στη Δυτική Αττική δοκιμάζονται σκληρά από την πανδημία, με τα κρούσματα του ιού να έχουν εκτοξευθεί, σπεύδει, την ημέρα της επίσκεψης της Ρ. Δούρου στο Νοσοκομείο «Αγ. Βαρβάρα», να εκδώσει ένα… Δελτίο Τύπου για την «αναβάθμιση των δομών υγείας της Δυτικής Αττικής»!

Μόνο που η στήριξη της δημόσιας υγείας γίνεται με έργα, όπως το πρόγραμμα σύγχρονου εξοπλισμού όλων των δημόσιων νοσοκομείων της Αττικής από τη Διοίκηση της Δύναμης Ζωής και όχι λόγια, επικοινωνιακά τερτίπια και Δελτία Τύπου, στα οποία διακρίνεται η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας. Πρόκειται για τα ίδια άτομα που απειλούσαν τη Διοίκηση της Δύναμης Ζωής με δικαστικές διώξεις ακριβώς για το πρόγραμμα στήριξης της δημόσιας υγείας.

Ωστόσο η ανυπαρξία έργων της σημερινής Διοίκησης μιλάει από μόνη της και δεν κουκουλώνεται από Δελτία Τύπου :

  • 16 μήνες πλήρους αδράνειας για το Νοσοκομείο «Αγ. Βαρβάρα»
  • απένταξη της κτιριακής του ανακαίνισης από τον προϋπολογισμό
  • έκδοση ΔΤ «στο και 5», ήτοι στις 14 Δεκεμβρίου 2020, περί «προσωπικής παρέμβασης του Περιφερειάρχη» με αφορμή την επίσκεψη που πραγματοποίησε την ίδια μέρα στο νοσοκομείο η επικεφαλής της Δύναμης Ζωής!

Όμως καμία επικοινωνιακή κίνηση δεν καλύπτει την πραγματικότητα.

Αυτήν που βιώνουν οι πολίτες της Δυτικής Αττικής, οι ασθενείς και οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου «Αγία Βαρβάρα» που ζουν καθημερινά την εγκατάλειψή τους, είτε πρόκειται για κτίρια είτε για εξοπλισμό.

Το θέμα της ανακαίνισης των κτιριακών εγκαταστάσεων του Νοσοκομείου που η νυν διοίκηση της Περιφέρειας, πριν από την έκδοση του σημερινού ΔΤ της, είχε απεντάξει από τον προϋπολογισμό της καθώς και της ολοκλήρωσης του διαγωνισμού για τα 8 μηχανήματα τεχνητού νεφρού, που εκκρεμεί, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα το πρωί η Ρένα Δούρου, με την Διοίκηση του Νοσοκομείου.

«Βρεθήκαμε σήμερα εδώ στο χώρο του Νοσοκομείου Αγία Βαρβάρα για το οποίο η Δύναμη Ζωής, ήδη από το 2014, είχε στηρίξει και συνέχισε να στηρίζει εμπράκτως πλέον ως Διοίκηση της Περιφέρειας. Συναντηθήκαμε με τη Διοίκηση του νοσοκομείου και τονίσαμε την ανάγκη να προχωρήσει η ανακαίνιση των κτιρίων αλλά και η ολοκλήρωση των διαδικασιών για τα 8 μηχανήματα τεχνητού νεφρού και για τον υπόλοιπο σχετικό εξοπλισμό. Γιατί η δημόσια υγεία απαιτεί στήριξη και όχι υποβάθμιση, απαιτεί φροντίδα και όχι γραφειοκρατικές προσεγγίσεις«, δήλωσε, ερωτηθείσα σχετικά, η Ρένα Δούρουμετά από τη συνάντησή της με την αναπληρώτρια Διευθύντρια του Νοσοκομείου, κα Φ. Βρύνα, τον Διευθυντή Διοικητικών Υπηρεσιών, κ. Δ. Κορφιάτη, τη Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, κα Ι. Δούκα, τον Υποδιευθυντή Τεχνικής Υπηρεσίας κ.Ι Νταουντάκη. Τέλος η Ρ. Δούρου συναντήθηκε με τους εκλεγμένους στο ΔΣ εργαζόμενους του Νοσοκομείου, κ. Γ. Ρόκα και κα Ευ. Καραμιχάλη.

Πηγή:https://www.dinamizois.gr