Υπάρχουν δύο Δραματικές Σχολές “ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗΣ”;

Διαβάσαμε πριν λίγες ημέρες ενυπόγραφο άρθρο στην εφημερίδα “Δικαιοσύνη” σχετικά με τη Δραματική Σχολή της πόλης μας “ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΜΠΑΝΕΛΗΣ”, το οποίο κατέληγε ως εξής:

Σ.Σ.: Η Ανωτέρα Σχολή Δραματικής Τέχνης «Ιάκωβος Καμπανέλλης» του Δήμου Αγίας Βαρβάρας είναι η μόνη, επίσημα αναγνωρισμένη από το Υπουργείο Πολιτισμού σχολή η οποία φέρει αυτόν τον τίτλο στην ονομασία της. Οτιδήποτε άλλο αποτελεί είτε κλεψίτυπη είτε μη αναγνωρισμένη δομή.

Αναγνώστης της εφημερίδας μας, προφανώς θα διάβασε κι εκείνος το άρθρο και μας έστειλε το παρακάτω δημοσίευμα της εφημερίδας “ΤΟ ΒΗΜΑ” της 29ης Σεπτεμβρίου 2020, στο οποίο γίνεται λόγος για μία Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης ‘Ιάκωβος Καμπανέλλης’, η οποία στεγάζεται εκτός Αγίας Βαρβάρας.

Το ερώτημά του και δικό μας: “Υπάρχουν δύο Σχολές με το ίδιο όνομα και αντικείμενο; Επιτρέπεται κάτι τέτοιο;”

Ας ελπίσουμε πως θα υπάρξει επίσημη απάντηση και από τους δύο φορείς, στα παραπάνω ερωτήματα, για να αισθάνονται οι σπουδαστές της Δημοτικής μας Σχολής βέβαιοι για την επιλογή τους.

Παρακάτω δημοσιεύουμε το σχετικό δημοσίευμα του Βήματος:

Θεατρική Σκηνή Ιάκωβος Καμπανέλλης στο Studio Art

Στο πλαίσιο της έναρξής της, η Θεατρική Σκηνή θα εστιάσει στη διοργάνωση ενός μεγάλου θεατρικού εργαστηρίου.

Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Ιάκωβου Καμπανέλλη (1921-2021), ο Δημήτρης Παπαγιάννης, ο Καλλιτεχνικός Οργανισμός – Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης ‘Ιάκωβος Καμπανέλλης’ και η ‘New Star Art Cinema’, θέλοντας να τιμήσουν τον μεγάλο δραματουργό, αποφάσισαν να συνεργαστούν και να δημιουργήσουν τη Θεατρική Σκηνή ‘ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗΣ’, η οποία θα στεγαστεί στον ιστορικό κινηματογράφο ‘STUDIO ART’.

Στο πλαίσιο της έναρξής της, η Θεατρική Σκηνή θα εστιάσει στη διοργάνωση ενός μεγάλου θεατρικού εργαστηρίου που θα πραγματοποιηθεί σε δυο κύκλους (20 Οκτωβρίου – 20 Δεκεμβρίου / 15 Φεβρουαρίου – 15 Απριλίου) και στην παρουσίαση δύο εμβληματικών έργων του συγγραφέα: το «Μαουτχάουζεν» και το «Γράμμα στον Ορέστη».

πηγή: tovima.gr