Μετά το μπάζωμα τσιμενταρίστηκε η λιμνοθάλασσα κάτω από τη γέφυρα. Άγνωστο πότε θα δοθεί στην κυκλοφορία.

Μη μπορώντας, τα συνεργεία και το τεχνικό γραφείο που έκανε την εκτίμηση της ζημιάς, να αντλήσουν τα νερά που υπάρχουν κάτω από τη γέφυρα και θυμίζουν λιμνοθάλασσα, το κάτω μέρος της γέφυρας στη Στέφανου Σαράφη μπαζώθηκε και τσιμενταρίστηκε για πάντα.

Την μελέτη τώρα για το αντιπλημμυρικό έργο που πρέπει να γίνει, ανέλαβε η Περιφέρεια σε συνεργασία με το ΥΠΕΧΩΔΕ και θα καταθέσουν την πρότασή τους το συντομότερο σε ένα μήνα.

Αφού αυτή εγκριθεί θα ξεκινήσει να γίνεται η μελέτη η οποία θα απαιτήσει τουλάχιστον ακόμα ένα μήνα για να ολοκληρωθεί.

Στη συνέχεια και αφού εγκριθεί η μελέτη θα δημοπρατηθεί το έργο και αφού βρεθεί χρηματοδότης (ο Δήμος αδυνατεί) θα ξεκινήσει αυτό, το οποίο θα απαιτήσει μήνες για να ολοκληρωθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο Δήμος πιέζει το έργο να χρηματοδοτηθεί από Περιφέρεια και ΥΠΕΧΩΔΕ, χωρίς όμως έως τώρα να υπάρχουν δεσμεύσεις από τους παραπάνω.

Σημειώνουμε πως το νέο αντιπλημμυρικό έργο δεν θα περάσει από τη γέφυρα και πως επιλεγεί καινούργιο δρομολόγιο του αγωγού.

Όσον αφορά τα νερά που έχουν σχηματίσει λιμνοθάλασσα κάτω από τη γέφυρα θα γίνει προσπάθεια να αντληθούν μέσω τομών που θα γίνουν. Έως τότε πάντως τα όμβρια και τα υπόλοιπα υπόγεια ύδατα θα συγκεντρώνονται κάτω από τη γέφυρα η οποία είναι άγνωστο πότε θα δοθεί στην κυκλοφορία.

Σημειώνουμε πως παρ’ότι η γέφυρα κατασκευάστηκε το 1982, δηλαδή δεν είναι παλαιά, δεν υπάρχουν τα σχέδια της και η μελέτη του έργου στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου!!!