Δημόσιο: Τι θα ισχύσει για γονείς παιδιών έως 12 ετών

Την επέκταση και στους γονείς μαθητών δημοτικών, νηπιαγωγείων αλλά παιδιών παιδικών σταθμών των διευκολύνσεων που ισχύουν γι’ αυτούς των γυμνασίων, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, στην οποία η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε το κλείσιμο δημοτικών και νηπιαγωγείων έως τέλη Νοεμβρίου, ο υΠΕΣ είπε ότι:

-Κλειστοί θα παραμείνουν έως 30 Νοεμβρίου δημοτικοί και ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί.

-Για τους δημοσίους υπαλλήλους που έχουν παιδιά σε παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία και δημοτικά ισχύει ότι προβλέπεται γι’ αυτούς που έχουν παιδιά στο γυμνάσιο. Δηλαδή, για όλους τους γονείς που έχουν παιδιά έως 15 ετών ισχύει ότι προέβλεπε η χθεσινή εγκύκλιος του ΥΠΕΣ:

Άδεια ειδικού σκοπού, μειωμένο ή απογευματινό ωράριο & τηλεργασία
-Είναι σε ισχύ οι διατάξεις του άρθρου 5 της από 11.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που κυρώθηκε με το άρθρο 2 του ν.4682/2020, όπως εν συνεχεία τροποποιήθηκε και ισχύει, και στις οποίες προβλέπεται, υπό τις οριζόμενες προϋποθέσεις, η χορήγηση στους γονείς υπαλλήλους άδειας ειδικού σκοπού ή της διευκόλυνσης του μειωμένου ωραρίου που προβλέπεται στην παρ. 4 του ίδιου άρθρου.

Επιπλέον, στις περιπτώσεις αυτές και υπό τις συνθήκες της πανδημίας, οι οποίες καθιστούν σχεδόν αδύνατη πλέον τη χορήγηση αδειών λόγω εξάντλησης αυτών, οι Υπηρεσίες θα προβαίνουν, εφόσον το επιθυμεί ο υπάλληλος γονέας, στην κατά προτεραιότητα παροχή εξ αποστάσεως εργασίας, όπου αυτό είναι εφικτό βάσει των καθηκόντων που ασκεί ο/η υπάλληλος ή στην εκ περιτροπής παροχή εργασίας. Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι οι υπάλληλοι αυτοί δύνανται να παρέχουν την εργασία τους σε ωράριο διαφορετικό από το παγίως προβλεπόμενο, εφόσον αυτό συνάδει τόσο με την προστασία των τέκνων όσο και με την εξυπηρέτηση των αρμοδιοτήτων της δημόσιας υπηρεσίας.

πηγή: Aftodioikisi.gr