Πρόστιμο σε όσους φορούν ασπίδα αντί για μάσκα – Ποιοι εξαιρούνται

Κανονικά επιβάλλεται το πρόστιμο σε όσους φορούν ασπίδες αντί για μάσκες. Αυτό τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα κατά τη σημερινή ενημέρωση των υπουργείο Υγείας. «H χρήση των ασπίδων δεν αντικαθιστά τη χρήση μάσκας και επισύρει πρόστιμο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.

Πρόσθεσε, πάντως, ότι σε περιπτώσεις χρόνιων νοσημάτων του αναπνευστικού, όπως το άσθμα «οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι πιο επιεικείς».

Αναλυτικά η απάντηση Χαρδαλιά:

Ν. ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ: Σε σχέση με την ασπίδα νομίζω ότι και οι επιδημιολόγοι έχουν ξεκαθαρίσει ότι η ασπίδα δεν αντικαθιστά για κανένα λόγο την μάσκα. Και δεν είναι καθόλου ασφαλής, σε σχέση με τις δυνατότητες που μας παρέχει μια μάσκα. Ως εκ τούτου, η χρήση των ασπίδων δεν θεωρείται χρήση μάσκας και υπόκειται σε διαδικασία του προστίμου.

Παρά ταύτα, υπάρχουν περιπτώσεις που υπάρχουν χρόνια νοσήματα που αφορούν σε άσθμα και σε κάποια άλλα θέματα που συνοδεύουν τον άνθρωπο ο οποίος θα ελεγχθεί για την χρήση της ασπίδας και εκεί οι ελεγκτικοί μηχανισμοί προφανώς είναι και πιο επιεικείς.

Σε κάθε περίπτωση όμως, ισχυρή σύσταση για την αποφυγή των ασπίδων και όλοι να υιοθετήσουμε τις μάσκες τις επόμενες μέρες για να μπορέσει να έρθει πραγματικό αποτέλεσμα.

πηγή: Aftodioikisi.gr