Έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων

Έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων έχει λάβει η Περιφέρεια Αττικής με στόχο να υπάρχει θερμαινόμενος χώρος για τη φιλοξενία αστέγων και άλλων συμπολιτών, που έχουν ανάγκη. Παράλληλα, καταβάλει προσπάθειες για να κρατήσει ανοιχτές τις κεντρικές αρτηρίες του λεκανοπεδίου, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται μηχανήματα, που μπορούν να κάνουν εκχιονισμούς.

Η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου επισκέφθηκε το Κέντρο Συντονισμού της Περιφέρειας για τον εκχιονισμό, στο εργοτάξιο ΔΕΣΕ στο Καπανδρίτι.

«Η Περιφέρεια δεν περιμένει να κλείσουν οι δρόμοι για να ενεργοποιηθεί. Αλλά βρίσκεται ήδη σε απόλυτη ετοιμότητα. Και τούτο παρά την υποστελέχωση των υπηρεσιών της και τα λιγοστά μέσα που διαθέτει. Βρισκόμαστε εκεί όπου υπάρχει ανάγκη, στο πλευρό των πολιτών» δήλωσε η περιφερειάρχης σχετικά με την κακοκαιρία στην Αττική. Κάλεσε επίσης τους οδηγούς να οδηγούν προσεκτικά λόγω των καιρικών συνθηκών.

Η περιφέρεια έχει αναρτήσει σε ιστοσελίδα όλες τις ανοιχτές θερμαινόμενες αίθουσες σε Αθήνα και Πειραιά

Λόγω της χιονόπτωσης που συνεχίζεται κυρίως στα βόρεια προάστια της Αττικής, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μετ’ εμποδίων και μόνο με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Συγκεκριμένα απαιραίτητη είναι η χρήση αλυσίδων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας-Αττικής, στις περιοχές της Ψάθας, του Πόρτο-Γερμενό, της Οινόης, των Βιλίων του Αλεποχωρίου και της επαρχιακής οδού Ελευσίνας-Δερβενοχωρίων.

Παράλληλα, αλυσίδες πρέπει να τοποθετήσουν στα οχήματά τους οι οδηγοί που κινούνται στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας στο 30χλμ στην περιοχή της Μαλακάσας.

Υπενθυμίζεται ότι το ίδιο ισχύει και για τους οδηγούς, που θέλουν να κινηθούν από το 22ο χλμ. της λεωφόρου Πάρνηθος μέχρι το καζίνο. Επιπλέον, στην παλαιά οδό από την Πεντέλη προς τη Νέα Μάκρη και συγκεκριμένα από το ύψος του στρατιωτικού νοσοκομείου Πεντέλης έως τη διασταύρωση του Αγ. Πέτρου, η κυκλοφορία έχει διακοπεί.

Η επέλαση του χιονιά

Για την καλύτερη ενημέρωση των οδηγών στην ιστοσελίδα της αστυνομίαςwww.hellenicpolice.gr έχει ενεργοποιηθεί ειδικό μπάνερ που επικαιροποιείται σχετικά με καιρικά φαινόμενα, διακοπές κυκλοφορίας και χρήση αλυσίδων σε όλη την επικράτεια.

Πηγή ΤΟ ΕΘΝΟΣ