Προοδευτική online

Κρούσματα εχθές 31/10: Τρόμος με 2056, 135 διασωληνωμένοι – Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Ανακοινώθηκαν τα κρούσματα  31/10. Αναλυτικά όσα αναφέρει ο ΕΟΔΥ για τους νεκρούς και τους διασωληνωμένους.

Άλλα μια θλιβερή… πρωτιά με τα κρούσματα που ανακοίνωσε  ο ΕΟΔΥ, να φτάνουν τα 2056!

Την ίδια στιγμή οι διασωληνωμένοι έφτασαν τους 135 και οι νεκροί τους 626 (6 νέοι θάνατοι).

Αναλυτικά όσα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ:

Σήμερα (χθες) ανακοινώνουμε 2056 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 62 συνδέονται με συρροές και 22 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 39251, εκ των οποίων το 55.1% άνδρες.

4112 (10.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 13278 (33.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

135 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 38 (28.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 93.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 291 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 6 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 626 θανάτους συνολικά στη χώρα. 238 (38.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Υπενθυμίζεται ότι προχθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1690 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 64 συνδέονται με γνωστές συρροές και 35 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, 128 διασωληνωμένους και 5 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους φτάνοντας συνολικά στους 620.

Έλεγχοι του ΕΟΔΥ σε Πάτρα, Κόνιστα και Κύθηρα

Την ίδια στικγμή κλιμάκια του ΕΟΔΥ αποτελούμενα και από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) πραγματοποίησαν, στις 30 Οκτωβρίου 2020, δωρεάν rapid τεστ σε πολίτες σε κεντρικά σημεία της Πάτρας (πλατεία Ελευθερίας, πλατεία Β. Γεωργίου Α’ και πλατεία Παναχαϊκής).

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, πραγματοποιήθηκαν 472 έλεγχοι, εκ των οποίων βρέθηκε ένα (1) θετικό δείγμα (0,2%). Πρόκειται για άνδρα ελληνικής καταγωγής, ηλικίας 19 ετών.

Επίσης, άλλο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αποτελούμενο και από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ Ιωαννίνων) πραγματοποίησαν, στις 30 Οκτωβρίου 2020, δωρεάν rapid τεστ σε πολίτες στο Δημαρχείο της Κόνιτσας.

Πραγματοποιήθηκαν 147 έλεγχοι, εκ των οποίων βρέθηκε ένα (1) θετικό δείγμα (0,68%). Πρόκειται για άνδρα ελληνικής καταγωγής, ηλικίας 39 ετών.

Ακόμη, ο ΕΟΔΥ έκανε στις 29 και 30 Οκτωβρίου 2020, δωρεάν rapid τεστ σε πολίτες σε κεντρικά σημεία των Κυθήρων, στη Χώρα και τον Ποταμό.

Πραγματοποιήθηκαν 492 έλεγχοι, εκ των οποίων βρέθηκε ένα (1) θετικό δείγμα (0,2%). Πρόκειται για αλλοδαπό άνδρα, 46 ετών.

Μόσιαλος: Ο ιός μεταδίδεται πιο εύκολα

«Πρέπει πολιτεία και πολίτες με συντονισμένες προσπάθειες να ανακόψουμε όσο αυτό είναι δυνατό το επόμενο διάστημα το 2ο κύμα που έχουμε αυτή τη στιγμή» ανέφερε νωρίτερα σήμερα ο Ηλίας Μόσιαλος και συμπλήρωσε ότι «είναι στο χέρι μας να περιορίσουμε αυτό το φαινόμενο και να προσέξουμε τις ευάλωτες ομάδες, αυτός πρέπει να είναι ο στόχος. Ο συνολικός αριθμός ΜΕΘ είναι μεγαλύτερος και αν χρειαστεί θα διατεθούν και άλλα κρεβάτια, χωρίς να επιβαρυνθούν άλλοι ασθενείς. Τον Μάρτιο, είμασταν μία χώρα που πήρε γρήγορα μέτρα και κράτησε λιγότερο το πρώτο κύμα. Το να παίρνουμε έγκαιρα μέτρα είναι πολύ σημαντικό».

Σχετικά με τα όσα αναφέρονται για τη μετάλλαξη του ιού, ο κ. Μόσιαλος ανέφερε στην ΕΡΤ: «Δεν είναι μετάλλαξη που δεν αντιμετωπίζεται από τα εμβόλια που είναι σε εξέλιξη. Αυτή η μετάλλαξη κάνει τον ιό να μεταδίδεται πιο εύκολα, αλλά αντιμετωπίζεται από τα εμβόλια. Εμείς παρά το γεγονός ότι έχουμε περισσότερες κοινωνικές συναναστροφές σε σχέση με τα βόρεια κράτη της Ευρώπης, είμαστε σε καλύτερη κατάσταση».

Όπως τόνισε ο κ. Μόσιαλος, είμαστε σε απόσταση 3-4 μηνών από τα εμβόλια και όχι ενός έτους, όπως ήταν η συνθήκη στο πρώτο κύμα της πανδημίας.

Did you like this? Share it:
Exit mobile version