Απίστευτη γκάφα του Δήμου, με τη φωτογραφία στην επίσημη ανακοίνωση του, για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Απίστευτη είναι η γκάφα του Δήμου μας, αφού στην επίσημη ανακοίνωσή του για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου 1940, επέλεξε και έβαλε μια φωτογραφία η οποία σατιρίστηκε όσο καμία άλλη, για ανάλογη χρήση της.

Συγκεκριμένα η φωτογραφία χρησιμοποιήθηκε από τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στην περσινή επέτειο και με άρθρο της η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, τη σχολίασε ποικιλοτρόπως την επομένη της ιστορικής επετείου, γράφοντας μεταξύ άλλων:

“Στην αφίσα της για την επέτειο του «Όχι», επιλέχθηκε μία φωτογραφία από την ιστορική στιγμή της κατάληψης του νησιού της Ίβο Τζίμα της Ιαπωνίας από τους στρατιώτες των ΗΠΑ.

Η φοιτητική οργάνωση άλλαξε με photoshop την αμερικανική σημαία με την ελληνική, μεταφέροντας το μέτωπο του αγώνα της Ελλάδας με τις δυνάμεις του Άξονα από τα ελληνοαλβανικά σύνορα στην… μακρινή Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου”.

Δεκάδες σχόλια ακολούθησαν το τότε  δημοσίευμα των ΝΕΩΝ, στις 29 Οκτωβρίου 2019. Ανάλογα δημοσιεύματα υπήρξαν και σε άλλες εφημερίδες όπως Documento κ.ά, αλλά και στο διαδίκτυο…

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ

ΟΙ  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ

Οι στρατιώτες που στήνουν την αμερικανική σημαία στην Ιβοζίμα τον Φεβρουάριο του 1945. Οι πεζοναύτες έχουν καταλάβει το ύψωμα Σουριμπάτσι του νησιού και υψώνουν τη σημαία τους. Τη φωτογραφία τράβηξε ο Τζο Ρόζενταλ του Associated Press και βραβεύτηκε με το Poulitzer.