Νέο κρούσμα έντονης αντιπαράθεσης μεταξύ υπαλλήλου στο ΚΕΠ και πολίτη – Να λειτουργήσει κι άλλο ΚΕΠ

Νέο κρούσμα έντονης αντιπαράθεσης, που έφτασε όμως σε σημείο επαφής υπαλλήλου του ΚΕΠ, από πολίτη, συνέβη πριν λίγες ημέρες.

Είναι το δεύτερο σε λίγες ημέρες, μετά από εκείνο το περιστατικό που καταγράψαμε πρόσφατα, με την έντονη τότε αντιδικία σε λεκτικό επίπεδο όμως, μεταξύ άλλου συμπολίτη μας και υπαλλήλου πάλι του ΚΕΠ.

Ο τρόπος λειτουργίας και του ΚΕΠ λόγω κορονοϊού, έχει τους κανόνες του με ραντεβού, αλλά και ουρές έξω από αυτό, που κατά μέσο όρο όλη την ημέρα ανέρχεται στα 8 – 10 άτομα, ανεξάρτητα καιρικών συνθηκών.

Πολίτες κουρασμένοι και ταλαιπωρημένοι πηγαίνουν στο ΚΕΠ να εξυπηρετηθούν, φεύγοντας από τη δουλειά τους, με το μάτι στο ρολόϊ και από την άλλη οι εργαζόμενες να προσπαθούν σε αυτό το ασφυκτικό και πιεστικό περιβάλλον να τους εξυπηρετήσουν όσο το καλύτερο δυνατόν.

Σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει δικαιολογία για διαμαρτυρίες προς τις υπαλλήλους που πραγματικά προσπαθούν για την εξυπηρέτηση των πολιτών, πόσο άλλωστε για τσαμπουκάδες και ετσιθελισμούς.

Τρεις υπάλληλοι όλοι κι όλοι για πρωινή και απογευματινή βάρδια, όπως πληροφορηθήκαμε, είναι λίγοι.

Σχετικά με το περιστατικό, η υπάλληλος όπως πληροφορηθήκαμε, είχε έντονα τα σημάδια στο χέρι από την “επαφή” της με τον πολίτη, που στην προσπάθειά του  να εισέλθει μέσα στο ΚΕΠ χωρίς ραντεβού, την απώθησε κι όλας.

Σημειώνουμε πως ο συγκεκριμένος πολίτης δεν ήταν κάτοικος του Δήμου μας.

Η εργαζόμενη πάντως κατέθεσε στο Αστυνομικό Τμήμα για το συμβάν ενώ είναι  άγνωστες ακόμα οι προθέσεις της, για το τι θα πράξει.

Από το ΚΕΠ ενημερώθηκε ο Δήμος και μετέβει ο Αντιδήμαρχος κ. Σωτηρόπουλος επί τόπου σε αυτό, ξεκαθαρίζοντας  πως τέτοιες συμπεριφορές και πράξεις προς τις υπαλλήλους δεν θα γίνουν δεκτές από κανέναν και δε θα μείνουν αναπάντητες.

Πάντως εμείς ξαναγράφουμε την πρότασή μας για τη λειτουργία ενός επιπλέον ΚΕΠ στην πόλη μας, όσο διαρκούν τα μέτρα, ώστε και το πιεστικό βάρος προς τους υπαλλήλους να ελαφρύνει και οι πολίτες να ταλαιπωρούνται λιγότερο.

Ειδικά αυτήν την εποχή με τον κορωνοϊό και την πιο ελαστική διαδικασία πρόσληψης συμβασιούχων, δεν είναι ακατόρθωτο να στηθεί από Δήμο, ακόμα ένα ΚΕΠ.

Θέληση να υπάρχει, από τρόπους και χώρους αρκετοί…