Η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ για τη Δημόσια υγεία – Επίσκεψη στο Νοσοκομείο


Δελτίο Τύπου

Νομαρχιακή Επιτροπή Σύριζα Δυτικής Αθήνας

Τα υγειονομικά προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται με μετακινήσεις ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού από τη μια δομή στην άλλη

Η ΝΕ Δυτικής Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία αντιλαμβανόμενη έγκαιρα τα υγειονομικά προβλήματα στη Δυτική Αθήνα προσπάθησε να πιέσει με ανακοινώσεις αλλά και κοινοβουλευτικές ερωτήσεις για τη λειτουργία του ΓΝ Αγίας Βαρβάρας (πρώην Λοιμωδών).

Τελικά το νοσοκομείο ξανάνοιξε ως κλινική περιστατικών Covid-19 την Δευτέρα 5/10. Οι χώροι βέβαια, εάν υπήρχε το κονδύλι και η στελέχωση, θα μπορούσαν να στεγάσουν κλίνες ΜΕΘ και να βοηθήσουν στο να μειωθεί η πίεση την οποία υφίσταται το δημόσιο σύστημα υγείας.

Ως συνέχεια της συνεχούς δράσης μας για τα ζητήματα υγείας στη Δυτική Αθήνα (εντοπίζοντας τα προβλήματα, αναδεικνύοντάς τα, πιέζοντας για τη λύση τους, δίπλα στους εργαζόμενους στο χώρο), κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με το βουλευτή Δυτικού Τομέα Θ. Παπαχριστόπουλο επισκέφθηκαν το νοσοκομείο την Τρίτη 6/10 και συζήτησαν με την αν. διοικήτρια κα. Φ. Βρύνα για την κατάστασή του.

Διαπιστώθηκαν σοβαρά προβλήματα επαρκούς στελέχωσης για να μπορέσει να λειτουργήσει το τμήμα covid-19 παράλληλα με τα υπόλοιπα τμήματα (ηπατολογικό, εξωτερικά ιατρεία κ.λπ.).

Η θέση μας είναι ότι χρειάζονται προσλήψεις και μάλιστα μόνιμες, για να μπορέσει να ανταπεξέλθει το νοσοκομείο στη σημερινή συγκυρία, αλλά και για να ενισχυθεί συνολικότερα το ΕΣΥ.

Δεν αντιμετωπίζονται τα υγειονομικά προβλήματα με μετακινήσεις ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού από τη μια δομή στην άλλη και την ταυτόχρονη αποδυνάμωση των δομών πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Σήμερα, εν μέσω πανδημίας, επιβάλλεται η ενίσχυση όλων των υγειονομικών δομών με το απαραίτητο προσωπικό και η ανάπτυξη ενός δικτύου προστασίας με την ενίσχυση και την επέκταση των δομών πρωτοβάθμιας υγείας.

Ας ακούσουν την κραυγή αγωνίας των γιατρών, όπως των ειδικευόμενων γιατρών του νοσοκομείου “Αττικόν” που ζητούν άμεσα τη λήψη μέτρων. Μεταξύ άλλων, διεκδικούν αποσυμφόρηση της λίστας αναμονής των ειδικευόμενων ιατρών με άνοιγμα θέσεων, άμεσους διορισμούς στις χιλιάδες οργανικές θέσεις με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, σαφή πρωτόκολλα από τον ΕΟΔΥ για τη διαχείριση κρούσματος σε κλινική ή γιατρούς και διενέργεια τεστ στους γιατρούς ανά τακτά χρονικά διαστήματα, όποτε και όταν χρειαστεί.

Δισεκατομμύρια ευρώ σπαταλιούνται για “εθνική προστασία”, εκατομμύρια για “ενημερωτική προστασία”, εκατοντάδες χιλιάδες σε “φίλους” και “κολλητούς”.

Για τη δημόσια υγεία δεν περισσεύει τίποτε;