Η Περιπέτεια μίας πρόσληψης – Κρατικές επιστολές που δικαιώνουν και τις δύο πλευρές…

Στον κύκλο του παραλόγου κινείται η πόλη μας, όσον αφορά το ζήτημα της πρόσληψης Καλλιτεχνικού Διευθυντή στο Δημοτικό Ωδείο της πόλης μας.

Όπως είναι γνωστό, ένας εκ των δύο υποψηφίων για τη θέση αυτή, ο κ. Αποστολάρας, (δίπλα φωτο) αμφισβήτησε τη νομιμότητα της σύνθεσης της Επιτροπής η οποία επέλεξε καλλιτεχνικό Διευθυντή στο Ωδείο και προσέφυγε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση μετά από πολύμηνη περίοδο, στις 25 Σεπτεμβρίου, απάντησε πως ο υποψήφιος που προσέφυγε σε αυτήν είχε δίκαιο.

Η Εφημερίδα μας δημοσίευσε την απόφαση και υπήρξε δελτίο τύπου από τη παράταξη του κ. Μιχάλη Γιαγκα με το οποίο καυτηρίαζε την απόφαση της ΔΗ.Κ.Ε.Α.Β. όσον αφορά την πρόσληψη Καλλιτεχνικού Διευθυντή στο Δημοτικό Ωδείο, μετά την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, να την ακυρώσει.

Επίσης επεσήμανε και τόνιζε τα εξής:

“Η απόφαση αυτή δημιουργεί νέα δεδομένα και παρενέργειες.  Πλέον το Ωδείο δεν διαθέτει Καλλιτεχνικό Διευθυντή και πρέπει τουλάχιστον να επαναληφθεί η διαδικασία με άγνωστο τον χρόνο ολοκλήρωσης”.

Από την πλευρά του ο κ. Αποστολάρας δικαιωμένος από την απόφαση μας έστειλε κείμενο την 1η Οκτωβρίου, σχετικά με την απόφαση που τον δικαιώνει (δημοσιεύεται αμέσως μετά το παρόν).

Εχθές το απόγευμα, Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, η κ. Φέγγη μας έστειλε επιστολή του Υπουργείου Πολιτισμού, σύμφωνα με την οποία, αναγνωρίζει τον κ. Μπερή ως Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου και με την κ. Πρόεδρο της ΔΗ.Κ.Ε.Α.Β. να υποστηρίζει στην επιστολή της:

“Εκ των δύο υποψηφίων, ο μοναδικός υποψήφιος που πληρούσε τα προσόντα της προκήρυξης, ήταν ο κ. Μπερής και το Υπουργείο έκρινε ότι οι ενστάσεις του κ. Αποστολάρα ήταν αβάσιμες καθώς βασίζονταν σε παλαιότερη νομοθεσία, ό,τι ακριβώς υποστήριζα εξαρχής”.

Τη δημοσίευση της επιστολής Φέγγη σε τοπικό μέσο ενημέρωσης, ακολούθησαν διάφορα σχόλια που στρέφονταν κυρίως κατά του κ. Γιάγκα και υπερθεματίζοντας την επιστολή του Υπουργείου Πολιτισμού.

Προς στιγμή υπήρξε αμηχανία από πλευράς Αποστολάρα, αλλά έρχεται η παράταξη του κ. Γιάγκα λίγες ώρες αργότερα και με δικό της Δελτίο Τύπου, συστήνει στην κ. Φέγγη να κάνει “κράτει”, διότι υποστηρίζει σε αυτό, πως η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης είναι μεταγενέστερη εκείνης του Υπουργείου.

Η εφημερίδα μας στις αμέσως επόμενες αναρτήσεις της, δημοσιεύει όλα τα παραπάνω αναλυτικά.

Δεν μπορούμε πάντως να μην επικρίνουμε το γεγονός πως πέντε μήνες από την “επιλογή” Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου, από Επιτροπή που συστάθηκε, υπάρχουν αντικρουόμενες αποφάσεις από Κρατικούς Φορείς, που η μία λέει άλλα και η άλλη τα δικά της, με αποτέλεσμα κανένας να μη γνωρίζει με βεβαιότητα εάν:

1) Το Δημοτικό Ωδείο έχει ή όχι Διευθυντή;

2) Οι προσλήψεις που έχουν γίνει από αυτόν, είναι νόμιμες;

3) Θα επαναληφθεί η διαδικασία πρόσληψης Καλλιτεχνικού Διευθυντή;

Σημειώνουμε τέλος, όπως αναφέρει και η παράταξη του κ. Γιάγκα στο πρώτο Δελτίο Τύπου της πως:

“Για τους ίδιους λόγους, και όχι μόνο,  είναι ακυρώσιμη και η απόφαση για την επιλογή του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της Δραματικής Σχολής”.

Τα παραπάνω ερωτήματα πάντως πρέπει να απαντηθούν υπεύθυνα, εφ΄ όσον πρώτον διευκρινιστεί από τους εμπλεκόμενους φορείς, ποια απόφαση ισχύει;

Εκείνη Υπουργείου Πολιτισμού ή εκείνη της  Αποκεντρωμένης Διοίκησης;

Διότι όλα είναι στον αέρα και υπάρχει πιθανότατα εάν δεν υπάρξει ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ, στο τέλος να μην ισχύσει τίποτα, από τίτλους σπουδών στους μαθητές, από την πληρωμή των καθηγητών, από την αποζημίωση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή, έως και τη λειτουργία του Ωδείου κατά την τρέχουσα εκπαιδευτική χρονιά.

Περιμένουμε η κ. Φέγγη να διευκρινίσει τα παραπάνω και να επανέλθει.

Ένα ΩΔΕΙΟ το οποίο διέπρεψε τα τελευταία ΕΙΚΟΣΙ χρόνια στην πόλη μας, δεν είναι δυνατόν να είναι “σάκος του μποξ”, από αβλεψίες, κακούς χειρισμούς, λανθασμένες αποφάσεις και άγνοια νόμων και κανονισμών, όπως επικαλούνται οι μεν και οι δε…