Έλεγχοι μεικτών κλιμακίων σε σχολικά λεωφορεία

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Περιστέρι, 30 Σεπτεμβρίου 2020

Θέμα: Έλεγχοι μεικτών κλιμακίων σε σχολικά λεωφορεία

Παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αττικής κ Α. Λεωτσάκου πραγματοποιήθηκαν σήμερα 30/09/2020, έλεγχοι από μικτά κλιμάκια των Διευθύνσεων Μεταφορών, ΚΤΕΟ και Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικού Τομέα Αθηνών και της Τροχαίας Δυτικής Αττικής.

Τα μικτά κλιμάκια από το πρωί έλεγχαν σχολικά λεωφορεία τα οποία μετέφεραν μαθητές. Οι έλεγχοι εστίασαν πρωτίστως σε υπερβάσεις των ορίων ταχύτητας, φθορές ελαστικών, υπεράριθμα παιδιά, στη χρήση ζωνών ασφαλείας, κα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στο κατά πόσο τηρούνταν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας παιδιών και συνοδών (μάσκες προστασίας, ύπαρξη αντισηπτικών, κα) από τον covid 19.

Κατά την παρουσία του στους ελέγχους που διενεργήθηκαν, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα δήλωσε: «ότι αποτελεί βασική προτεραιότητα της Περιφέρειας Αττικής, του Περιφερεάρχη Αττικής κ Γ. Πατούλη, αλλά και του ίδιου, η ασφάλεια των παιδιών. «Στόχος μας με τη συνδρομή των αρμόδιων Διευθύνσεων της Περιφέρειας Αττικής αλλά και της Τροχαίας Δυτικής Αττικής είναι να διασφαλίσουμε με κάθε τρόπο ότι οι μαθητές και οι συνοδοί τους μετακινούνται καθημερινά με ασφάλεια.»

Ο κ. Α. Λεωτσάκος επεσήμανε ότι θεωρεί αδιανόητο εν έτη 2020 να κυκλοφορούν οχήματα που μεταφέρουν μαθητές και δεν πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις ασφαλείας. «Σε τέτοιου είδους παραβάσεις πρόθεση, τόσο εμού προσωπικά, όσο και του Περιφερειάρχη Αττικής είναι οι παραβάτες να υπόκεινται στις προβλεπόμενες από το νόμο κυρώσεις.

Τέλος, θα ήθελα από καρδιάς να συγχαρώ όλους τους εργαζόμενους στις αρμόδιες Διευθύνσεις της Περιφέρειας Αττικής, αλλά και τη Τροχαία Δυτικής Αττικής και ιδιαίτερα τον Διοικητή της κ Γκουτζούρη τόσο για τη σπουδαία δουλειά που επιδεικνύουν καθημερινά, όσο και για την αγαστή συνεργασία».