Επίδομα 534 ευρώ: Λήγει η προθεσμία για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Εκπνέει σήμερα η προθεσμία για τους ελεύθερους επαγγελματίες, που πλήττονται από την πανδημία του κορονοϊού, προκειμένου να υποβάλουν την ηλεκτρονική τους αίτηση, βάσει του Κωδικού Αριθμού Δραστηριότητας (ΚΑΔ) για την αποζημίωση ειδικού σκοπού, ύψους έως και 534 ευρώ, για τον Ιούλιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η σημερινή λήξη της προθεσμίας έρχεται σε συνέχεια υπουργικής απόφασης για παράταση προηγούμενης προθεσμίας.

Ειδικότερα, με Κοινή Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων (υπ’ αριθ’. ΓΔΟΥ 223/2020, ΦΕΚ 4077/ Β’/22-09-2020), παρατείνεται έως τη Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020, η προθεσμία για την υποβολή αίτησης χορήγησης αποζημίωσης ειδικού σκοπού για την ενίσχυση επιχειρήσεων συγκεκριμένων πληττόμενων κλάδων λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορονοϊού, για τον Ιούλιο 2020.

Ως εκ τούτου, οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για τη χορήγηση της αποζημίωσης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα myBusinessSupport της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), εντός της νέας προθεσμίας.

Επιπλέον, μέχρι και την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου, έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν μονομερή υπεύθυνη δήλωση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα supportemployees.yeka.gr οι εργαζόμενοι με δικαίωμα επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις εποχικών ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων ή τουριστικών λεωφορείων.

Πηγή: REPORTER