Ανδρέας Λεωτσάκος: “Ελπίζω όμορφο ταξίδι για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς μας”

Σήμερα 14 Σεπτεμβρίου ξεκινάει ένα νέο, κι ελπίζω όμορφο ταξίδι για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς μας. Είναι αλήθεια ότι βιώνουμε μια πρωτόγνωρη και συνάμα δύσκολη περίοδο ως πολίτες και ως χώρα, εξαιτίας της πανδημίας του covid 19. Νέα δεδομένα, νέες συνθήκες προκύπτουν καθημερινά. Μαθητές και εκπαιδευτικοί καλούνται να αντιμετωπίσουν και να εφαρμόσουν πρωτόγνωρα μέτρα.

Εμείς, ως Περιφέρεια Αττικής και ιδιαίτερα ο Περιφερειάρχης Γεώργιος Πατούλης, έχουμε ως απόλυτη προτεραιότητα να διασφαλίσουμε ότι τα παιδιά μας θα μαθαίνουν γράμματα σε σύγχρονες και ασφαλείς σχολικές δομές.

Για εμένα δε, προσωπικά αποτελεί ύψιστη σημασία η δυνατότητα πρόσβασης όλων των παιδιών στο σχολείο χωρίς ουδεμία εξαίρεση για μία ουσιαστική παιδεία.

Παρόλο, λοιπόν, τη δύσκολη συγκυρία που έχει διαμορφωθεί μπροστά μας, είμαι βαθύτατα πεπεισμένος ότι θα έχουμε μια δημιουργική και εποικοδομητική χρονιά, με τήρηση των υγειονομικών κανόνων.

Να θυμάστε ότι θα είμαστε δίπλα σας για ό,τι χρειαστείτε. Να προσέχετε και να έχετε υγεία εσείς και οι οικογένειές σας. Καλή σχολική χρονιά! Δείτε λιγότερα

Ανδρέας Λεωτσάκος