Γ. Καπλάνης: “Ο δήμος μας δεν κατάφερε να παραδώσει έτοιμα και πλήρως οργανωμένα σχολεία”


Την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020 επισκέφτηκα σχολεία της πόλης μας, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Διαπίστωσα ότι παρά την απόφαση της κυβέρνησης να παρατείνει το άνοιγμα των σχολείων, ο δήμος μας δεν κατάφερε να παραδώσει έτοιμα και πλήρως οργανωμένα σχολεία.

Στις σχολικές αίθουσες επικρατεί ο πανικός και το χάος.

Εργαζόμενοι ταλαιπωρημένοι προσπαθούν αδιάκοπα, μέχρι και το Σαββατοκύριακο χωρίς ωράριο, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς επίβλεψη, να προλάβουν την τελευταία στιγμή να μπαλώσουν τα προβλήματα που δημιούργησε η αδιαφορία των αρμοδίων, οι οποίοι εμφανίζονται μόνο για τις φωτογραφίες. Το εκπαιδευτικό προσωπικό αγχωμένο κι απογοητευμένο από την έλλειψη οργάνωσης και προετοιμασίας.

Σχολεία που θυμίζουν εργοτάξια περικυκλωμένα από χόρτα.

Γονείς φοβισμένοι, εικόνες απαξίωσης των σχολικών κτιρίων της πόλης μας από την Δημοτική αρχή.

Βρισκόμαστε μια μέρα προτού χτυπήσει το πρώτο κουδούνι της χρονιάς την εποχή της πανδημίας και τα σχολεία μας είναι απροστάτευτα. Καθηγητές και δάσκαλοι δεν έχουν εξεταστεί, μάσκες δεν έχουν παραδοθεί στα σχολεία για μαθητές και δασκάλους, αντισηπτικά απουσιάζουν, καθαρίστριες προσπαθούν να προσαρμοστούν σε χρόνο μηδέν σε νέους χώρους, ο δήμος επιστρατεύει τελευταία στιγμή ιδιωτικό συνεργείο, ενώ την ίδια στιγμή δηλώνει πανέτοιμος και προετοιμασμένος για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.