Μητσοτάκης: Τι αλλάζει σε Δημόσιο και Αυτοδιοίκηση – Το νέο πρόγραμμα για 100.000 θέσεις εργασίας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης», στο περιθώριο του Thessaloniki Helexpo Forum, αφού εξήγγειλε σειρά άμεσων παρεμβάσεων (ενίσχυση ενόπλων δυνάμεων, φοροαπαλλαγές, προσλήψεις, ΕΝΦΙΑ, αναδρομικά), αναφέρθηκε σε πρωτοβουλίες για το Δημόσιο και την Αυτοδιοίκηση.

Ειδικότερα, μίλησε για το νέο πλαίσιο δημοσίων συμβάσεων που θα έρθει να αντικαταστήσει το Ν.4412 και θα λύσει τα χέρια Δημάρχων και Περιφερειαρχών ώστε να μην βρίσκουν γραφειοκρατικές αγκυλώσεις στην υλοποίηση έργων.

Επίσης, αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για την «πολυεπίπεδη διακυβέρνηση», που θα θέσει σε νέα βάση τις αρμοδιότητες και το διαχωρισμό μεταξύ Α’ και Β’ βαθμού αυτοδιοίκησης. Το νομοσχέδιο αυτό αναμένεται, όπως είπε προς το τέλος του έτους.

Τέλος, αναφέρθηκε στη συνολικά αλλαγή λειτουργίας του Δημοσίου, τον εκσυγχρονισμό και την ψηφιακή διακυβέρνηση, επικεντρώνοντας παράλληλα, στο νομοσχέδιο για τις αλλαγές στο ΑΣΕΠ και σε όσα αυτό περιλαμβάνει.

Το νέο πρόγραμμα «Μητσοτάκη» για 100.000 θέσεις εργασίας

Σύμφωνα με τις εξαγγελίες Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη, θεσμοθετείται αμέσως καινοτόμο Πρόγραμμα Επιδότησης 100.000 νέων θέσεων εργασίας.

Tο κράτος θα καλύπτει επί 6 μήνες τις εισφορές, εργαζόμενου και εργοδότη, για κάθε νέο υπάλληλο.

Ανεξαρτήτως του μισθού και της ειδικότητάς του!

Υπό τον μόνο όρο ότι οι θέσεις εργασίας στην επιχείρηση δεν θα μειώνονται.

Αν, μάλιστα, προσληφθεί μακροχρόνια άνεργος, η θέση του θα επιδοτείται με ακόμη 200 ευρώ μηνιαίως.

Κέρδος 2.821 ευρώ στο εξάμηνο, και για τις δύο πλευρές, για μία νέα πρόσληψη με μισθό 700 ευρώ.

Ή, αντιστοίχως, περίπου 4.000 ευρώ για μισθό 1.200 ευρώ.

πηγή; Aftodioikisi.gr