Εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη για τη διενέργεια υγειονομικών ελέγχων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Γραφείο Τύπου

12/09/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη προς τις αρμόδιες Διευθύνσεις της Περιφέρειας για τη διενέργεια υγειονομικών ελέγχων, κατά προτεραιότητα στα σχολεία της Αττικής, με στόχο την αυστηρή τήρηση των μέτρων πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού

Γ. Πατούλης: « Η προστασία της ζωής των παιδιών μας και η ασφαλής φιλοξενία τους στις σχολικές μονάδες είναι ύψιστη προτεραιότητά μας»

Με αφορμή την επικείμενη έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και με δεδομένη την κρίσιμη υγειονομική συγκυρία εξαιτίας της πανδημίας, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης με επιστολή που απέστειλε αρχές της εβδομάδας, σε όλες τις Διευθύνσεις Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής των Περιφερειακών Ενοτήτων, ζητά να προβούν σε συστηματικούς και ενδελεχείς υγειονομικούς ελέγχους, κατά προτεραιότητα σε όλα τα σχολικά συγκροτήματα Α’ θμιας και Β’ θμιας εκπαίδευσης και σε όλους τους δημόσιους και ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς χωρικής αρμοδιότητάς τους.

Ειδικότερα όπως υπογραμμίζεται στην επιστολή, οι συγκεκριμένοι έλεγχοι επιβάλλεται να περιλαμβάνουν:

-Tην υγειονομική κατάσταση του σχολικού συγκροτήματος (αίθουσες διδασκαλίας, αύλειος χώρος, κοινόχρηστοι χώροι).

-Tους χώρους υγιεινής (αποχωρητήρια – προθάλαμοι και συγκροτήματα νιπτήρων).

-Tα σχολικά κυλικεία και γενικά τους χώρους εστίασης που λειτουργούν εντός των σχολείων.

Επιπρόσθετα, ο Γ. Πατούλης ζητά από όλες τις διευθύνσεις, μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων στις σχολικές μονάδες, να τον ενημερώσουν αναλυτικά, μέσω της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας, για τα αποτελέσματα τους.

Παράλληλα με την ίδια επιστολή ζητά από τις αρμόδιες διευθύνσεις να δοθεί προτεραιότητα στη διενέργεια αντίστοιχων ελέγχων και στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, με δεδομένο ότι φιλοξενούν άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Σε δηλώσεις του επισημαίνει τα εξής: «Σε αυτή την κρίσιμη υγειονομική συγκυρία που διανύει η χώρα μας εξαιτίας της πανδημίας, κύρια μέριμνα και ύψιστη προτεραιότητά μας είναι η προστασία της υγείας των παιδιών μας και η διασφάλιση ότι οι σχολικές μονάδες πληρούν όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές για τη φιλοξενία των μαθητών.

Σε αυτό το πλαίσιο ζήτησα από τις αρμόδιες διευθύνσεις όλων των περιφερειακών ενοτήτων να προβούν σε ενδελεχείς υγειονομικούς ελέγχους κατά προτεραιότητα σε όλα τα σχολεία της Αττικής και να με ενημερώσουν άμεσα για τα αποτελέσματα, προκειμένου να δούμε που και αν χρειάζονται παρεμβάσεις. Στόχος μας είναι τη νέα σχολική χρονιά όλες οι σχολικές μονάδες της Αττικής να είναι κατάλληλες και ασφαλείς για τα παιδιά μας».