ΥΠΕΣ – τεστ κορωνοϊού: Το «μπαλάκι» στους δήμους – Τι λέει για μάσκες, έκτακτη χρηματοδότηση

Στους δήμους έριξε το «μπαλάκι» για τεστ κορωνοϊού, ο υφυπουργός Εσωτερικών Θόδωρος Λιβάνιος. Συγκεκριμένα, απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση της Θεανώς Φωτίου είπε:

Είναι πεπερασμένος ο αριθμός των τεστ που μπορούμε να κάνουμε. Όλοι θα θέλαμε να κάνουμε τεστ αλλά δεν είναι εφικτό

Τα τεστ δεν είναι και το απόλυτο εργαλείο. Σήμερα μπορεί να κάνω τεστ και αύριο να νοσήσω.

Σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ κάνουμε τεστ σε ευπαθείς ομάδες. Όπως είναι εργαζόμενοι σε φυλακές, σε γηροκομεία. «Εκεί είναι η προτεραιοποίηση»

Κάθε δήμος μπορεί να κάνει τεστ στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς του.

6 εκατ. μάσκες

Σύμφωνα με τον κ. Λιβάνιο «παρά τις επιφυλάξεις στελεχών της αυτοδιοίκησης εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο ο διαγωνισμός για τις μάσκες». Ο υφυπουργός μίλησε για 6 εκατ. μάσκες που θα δοθούν σε 1,5 εκατ. μαθητές.

Έκτακτη ενίσχυση για κορωνοϊό

Πάντως, ο υφυπουργός Εσωτερικών απέφυγε να αναφερθεί σε αριθμούς αναφορικά με την έκτακτη χρηματοδότηση στους δήμους για τον κορωνοϊό. Ακόμη και όταν η κ. Φωτίου μίλησε για 75 εκατ. που έχουν δοθεί μέχρι σήμερα. Υπενθυμίζεται ότι ο υΠΕΣ Τ. Θεοδωρικάκος μιλά για 90 εκατ., ενώ ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δ. Παπαστεργίου για 75 εκατ. Ζητά δε δύο ΚΑΠ (σ.σ. πάνω από 200 εκατ.) Ο κ. Λιβάνιος σε όλα αυτά απάντησε με το γενικόλογο:

«Όποιος δήμος έκανε έκτακτα έξοδα για κορωνοϊό καλύφθηκαν όλα». Δηλαδή, με άλλα λόγια, «πέταξε την μπάλα στην εξέδρα».

πηγή: Aftodioikisi.gr

Did you like this? Share it:
error: Η Παρούσα ιστοσελίδα δεν επιτρέπει την αντιγραφή του περιεχομένου της κάθε απόπειρα αντιγραφής είναι ποινικό αδίκημα!