Eυχαριστήρια επιστολή του Διευθυντή του 5ου Δημοτικού Σχολείου

Είναι γνωστό στην τοπική κοινωνία το πρόβλημα που ανέκυψε στο σχολείο μας μετά την πτώση επιχρισμάτων σε αίθουσα διδασκαλίας.

Επίσης είναι γνωστά και κοινοποιημένα τα γενικότερα κτιριακά προβλήματα που αναδείχτηκαν από  τον Σεπτέμβριο του 1999. Επόμενος σταθμός ήταν οι πλημμύρες του Ιανουαρίου του 2013.

Φυσική συνέπεια αποτέλεσε το πρόσφατο γεγονός. Δεν θα σταθώ στις ευθύνες, σίγουρα αυτές δεν είναι των δασκάλων και των μαθητών μας.

Πολλή συζήτηση έγινε τον τελευταίο καιρό επί του θέματος από την οποία και παρέμεινα αμέτοχος. Στόχος μου ήταν και θα είναι η απόλυτη ασφάλεια των μαθητών και του προσωπικού και η εύρυθμη λειτουργία του σχολείου, όπως ορίζει το Σύνταγμα της Ελλάδας.

Την πολιτική την αφήνω στους πολιτικούς. Το αποτέλεσμα μας αφορά.

Να τονίσω ότι η συνεργασία μας με τη δημοτική Αρχή ήταν, ως όφειλε εξάλλου, άψογη και η παρουσία των αντιδημάρχων στο έργο, διαρκής.

Να ευχαριστήσω και να συγχαρώ την καθαρίστρια του σχολείου μας, την αγαπημένη μας Τασία, για τις θυσίες που χρόνια τώρα κάνει για όλους μας. Είναι η ψυχή του σχολείου και είναι πράγματι αναντικατάστατη.

Επίσης να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τις δασκάλες και τους δασκάλους του σχολείου που, παρότι δεν άπτεται των καθηκόντων τους επ’ ουδενί, βρίσκονταν διαρκώς στο χώρο και προσέφεραν. Καθάρισαν τις αίθουσες, σκούπισαν, σφουγγάρισαν, μάζεψαν μπάζα, κουβάλησαν έπιπλα, βυθίστηκαν στη σκόνη των έργων κι όλα αυτά επειδή αγαπούν αυτό που κάνουν. ΜΠΡΑΒΟ συναδέλφισσες και συνάδελφοι.

Μπράβο και σε μαμάδες του σχολείου που αντί να καθαρίσουν το Σαββατοκύριακο τα δικά τους σπίτια, επέλεξαν να καθαρίσουν το δεύτερο σπίτι των παιδιών τους, το 5ο Δημοτικό Σχολείο.

Ο Διευθυντής

Αλέξανδρος Καρβούνης