Αναβολή του 12ου Forum, της Ενωσης Δημάρχων

Το Δ.Σ. της Ένωσης Δημάρχων Αττικής, με ομόφωνη απόφασή του, αποφασίζει την αναβολή του προγραμματισμένου 12ου Forum που επρόκειτο να διεξαχθεί στις 12 Σεπτεμβρίου 2020 στη Σαλαμίνα, σε συνδιοργάνωση με την Π.Ε.Δ.Α. και με την υποστήριξη του Δήμου Σαλαμίνας.

Οι έκτακτες συνθήκες πρόληψης της εξάπλωσης του COVID -19, σύμφωνα και με τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων, επιβάλλουν τη λήψη της απόφασης αυτής.

Ο διάλογος, που δεν θα γίνει, για μία σειρά κρίσιμων θεμάτων που αφορούν στην Τ.Α., όπως ο εκλογικός νόμος, η καταστατική θέση των αιρετών και άλλα, όπως προβλέπετο στο πρόγραμμα του Forum, θα επιδιωχθεί να γίνει μέσω άλλου τρόπου.

Στόχος η συμπλήρωση των επεξεργασμένων προτάσεων του Δ.Σ., ώστε να κατατεθεί στο αρμόδιο Υπουργείο ένα κείμενο αξιόπιστων προτάσεων που η θεσμοθέτησή τους θα οδηγήσει στην αναβάθμιση του Θεσμού.

Το Δ.Σ. της ΕΝ.Δ.Α. ευχαριστεί τον Δήμαρχο Σαλαμίνας κ. Γιώργο Παναγόπουλο και τον Πρόεδρο Δημ. Κοινότητας Σαλαμίνας κ. Νίκο Αρσένη για την άψογη συνεργασία και προετοιμασία του Forum και επιφυλάσσεται για τη διεξαγωγή του, σε χρόνο που οι συνθήκες θα το επιτρέψουν.

Επίσης, το Δ.Σ. ευχαριστεί τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Μαρκόπουλο και τον Γεν. Γραμματέα κ. Τάσο Μαυρίδη της Π.Ε.Δ.Α. για την υποστήριξή τους.

Να σημειωθεί ότι ο προγραμματισμός του 12ου Forum προέβλεπε, παράλληλα με τις κύριες εργασίες του, και παράλληλες εκδηλώσεις, με τη συνεργασία του Δήμου Σαλαμίνας, με τη συγκυρία της επετείου των 2500 χρόνων από την ιστορική ναυμαχία της Σαλαμίνας.

Πηγή: MyOTA.gr