Φιλοζωικό Σωματείο “Η Αγία Βαρβάρα”: Γίνε και συ εθελοντής φιλοξενίας


Ενας από τους πιο βασικούς παράγοντες στη διάσωση ενός ζώου, είναι η προσωρινή του φιλοξενία μέχρι να βρεθεί το παντοτινό του σπίτι. Χωρίς φιλοξενία δεν υπάρχει διάσωση και περίθαλψη.

Το Σωματείο μας έχει καθαρά εθελοντική δράση. Καθημερινά καλούμαστε να απαντήσουμε σε δεκάδες περιστατικά εγκατάλλειψης, κακοποίησης, παραμέλησης αλλά και άμεσης κτηνιατρικής κάλυψης ζώων που βρίσκονται στον δρόμο και κινδυνεύουν.

Το Σωματείο δε διαθέτει καταφύγιο και καλύπτει τους μεγάλους Δήμους Αγία Βαρβάρας και Κορυδαλλού με αποτέλεσμα να μη μπορούμε να ανταποκριθούμε σε όλα τα περιστατικά.

Ο αγώνας αυτός είναι άνισος, τα σπίτια των ελάχιστων εθελοντών είναι γεμάτα φιλοξενούμενα ζωάκια και οι υιοθεσίες λιγοστές “ας μην ξεχνάμε ότι όταν δίνεται για υιοθεσία κάποιο φιλοξενούμενο ζωάκι τη θέση του παίρνει κάποιο άλλο που βρίσκεται στον δρόμο και έχει ανάγκη.”

Η προσωρινή φιλοξενία σε σπίτια, εχει διαφορετική επίδραση στην ψυχολογία του κάθε ζώου από αυτήν ενός κατοικίδιου που περιμένει σε ένα κλουβί ή καταφύγιο.

Ενας λόγος ακόμη είναι οτι θα πρέπει να αναρρώσουν μετά από κάποια επέμβαση, η και την στείρωση.

Ενα χαμένο ζώο θα έρθει στα χέρια μας έχοντας ήδη υποστεί ενα σοκ.

Αν δεν υπάρχει σπιτική φιλοξενία, μέχρι να βρεθεί ο κηδεμόνας του θα μπει σε κλουβί, θα επιβαρυνθεί η κατάσταση του χειρότερα.

Η ζεστασιά και η ασφάλεια ενός σπιτιού είναι καθοριστική για την σωστή διαμόρφωση του χαρακτήρα ενός αδέσποτου ζώου όταν έχει πάρει ανθρώπινη αγάπη και φροντίδα.Γίνετε πιο εύκολη η υιοθεσία του!

Η φιλοξενία ενός αδέσποτου ζώου, του σώζει τη ζωή! Ανοίξετε το σπίτι σας!

Ανοιξτε την καρδιά σας!

Βοηθήστε αδέσποτα πλάσματα που δεν έχουν καμία ευκαιρία…

Γίνε εθελοντής έλα κοντά μας και βοήθησε τα αδέσποτα στην πράξη. Γίνε η γέφυρα σωτηρίας γι΄αυτά τα πλάσματα που βρίσκονται στους δρόμους και αναζητούν απεγνωσμένα τη βοήθεια μας μη περιμένεις κάποιος άλλος να το κάνει για σένα δράσε τώρα!

Επικοινωνία με μήνυμα στη σελίδα μας ή στο τηλ: 6907180480.

Φιλοζωικό Σωματείο “Η Αγία Βαρβάρα”