Δελτίο Τύπου της “ΔΥΝΑΤΗΣ ΠΟΛΗΣ” για δημοσίευμα που την θίγει…

Η παράταξη “ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ” επικεφαλής της οποίας είναι ο κ. Μιχάλης Γιάγκας, μας έστειλε προς δημοσίευση το παρακάτω ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Προς εφημερίδα “ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ”

Σας αποστέλλουμε Δελτίο Τύπου που αποτελεί απάντηση σε δημοσίευμα της “ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΣΗΜΕΡΑ”. Το ίδιο δελτίο αποστείλαμε νωρίς σήμερα και στην εφημερίδα αλλά μέχρι τώρα δεν το έχει δημοσιεύσει.

Σας παρακαλούμε για τη δημοσίευση.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                  26/8/2020

Απευθύνεται στη  «ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΗΜΕΡΑ» και αφορά σε σημερινό δημοσίευμα με θέμα τη τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δεν σας συμφέρει να μιλάτε (γράφετε). Εκθέτετε την έννοια του  τύπου και του ρεπορτάζ.  Όταν αναφέρεστε στην παράταξη «ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ» θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί στο τι γράφετε. Σε διαφορετική περίπτωση θα βρίσκεστε  πάντα εκτεθειμένοι .

Δεν σας ενδιαφέρει βεβαίως η αξιοπιστία σας. Διαφορετικά θα προσπαθούσατε να διερευνήσετε τα γεγονότα,  να ζητήσετε την άποψή μας πριν γράψετε ή να σταθείτε  μόνο στη αναφορά του γεγονότος χωρίς αξιολογικές κρίσεις.

Εσείς όμως γράφετε μόνο ότι σας σερβίρουν. Μην ισχυρίζεστε λοιπόν ότι «ξοδεύετε φαιά ουσία»

Και εξηγούμαστε:

1ον. Το Δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 24 Αυγούστου συνεδρίαζε, στις 16.00, δια περιφοράς, δηλαδή με αποστολή e-mail, και όχι όπως εντέχνως αφήνετε να εννοηθεί, προβάλλοντας μάλιστα και φωτογραφία, με φυσική παρουσία.

Μοναδικό  θέμα ημερήσιας διάταξης ήταν η τροποποίηση του προϋπολογισμού του 2020.

Πράγματι η τροποποίηση περιλάμβανε την αποδοχή επιχορήγησης από το Υπουργείο Εσωτερικών ποσού 390.000 ευρώ. Χρήματα που ζήτησε ο Δήμος για να εξοφλήσει ληξιπρόθεσμες  οφειλές.  Δηλαδή χρήματα που χρωστά ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας σε διάφορους φορείς που τους έχει αφήσει απλήρωτους.

Γράφει λοιπόν ο ανεκδιήγητος κειμενογράφος: «Μπορεί τους κυρίους αυτούς να μην τους ενδιαφέρει η αξιοπιστία του Δήμου έναντι των πιστωτών του, έτσι έμαθαν έτσι πράττουν». 

Δηλαδή αξιοπιστία κατ’ αυτόν, είναι να «ρίχνεις κανόνια» στους πιστωτές και μετά να ζητάς από το κράτος να τα πληρώσει; Έτσι αντιλαμβάνεται τη διοίκηση του Δήμου; Να είναι Δήμος μπαταχτσής;

2ον. Πριν όμως  τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την ίδια μέρα, στις 13.00, συνεδρίασε,  επίσης  δια περιφοράς,   η Οικονομική επιτροπή για το ίδιο θέμα.  Αποτελεί προϋπόθεση για να συζητηθεί  μετά  στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Το μέλος μας στην Οικονομική Επιτροπή κος Νίκος Πιερακέας  για να επιτελέσει με υπευθυνότητα τα καθήκοντά του  ζήτησε από τη διοίκηση του Δήμου,  τρεις μέρες πριν τη συνεδρίαση, την Παρασκευή 21 Αυγούστου,  το αυτονόητο. Να ενημερωθεί αναλυτικά για το ποιες είναι οι οφειλές, στέλνοντας το εξής e-mail.

 “Από: ΝΙΚΟΣ ΠΙΕΡΑΚΕΑΣ <n………@….l.gr>
Στάλθηκε: Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2020 12:04 μμ
Προς: tmdioikhshs@agiavarvara.gr <tmdioikhshs@agiavarvara.gr>
Θέμα:

«Παρακαλώ όπως με ενημερώσετε αναλυτικά ποιες ληξιπρόθεσμες οφειλές αφορά η επιχορήγηση».

Η διοίκηση του Δήμου όχι μόνο δεν τον ενημέρωσε εγκαίρως, πριν τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, αλλά του έστειλε mail, μιάμιση  ώρα μετά τη συνεδρίαση, όταν έκλεινε ο Δήμος, με το εξής περιεχόμενο:

Από: ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ <tmdioikhshs@agiavarvara.gr>
Στάλθηκε: Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2020 2:33 μμ
Προς: n……..@….l.gr <n……….@….l.gr>
Θέμα: ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ

«Κύριε Πιερακέα,
Σχετικά με το ερώτημά σας για  την εξόφληση  ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων,
σας κάνουμε γνωστό ότι μπορείτε να απευθυνθείτε στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου μας για αναλυτική ενημέρωση.»

Ουσιαστικά η δημοτική αρχή αρνήθηκε την πληροφόρηση και  προέτρεψε  το Δημοτικό σύμβουλο  να απευθυνθεί δήθεν στην Οικονομική Υπηρεσία (λες και αυτή ανήκει στον πλανήτη Άρη) για να ενημερωθεί, απαξιώνοντας με τη συμπεριφορά αυτή το θεσμό της  οικονομικής επιτροπής και το δικαίωμα των δημοτικών συμβούλων  να γνωρίζουν τι ψηφίζουν.

Έτσι αντιλαμβάνεται η δημοτική αρχή του κ. Μίχου τη λειτουργία των οργάνων διοίκησης.

3ον. Σχετικά με την έγκριση πρόσληψης των καθαριστριών. Γνωρίζει, ο εντολοδόχος  κειμενογράφος, ότι το θέμα δεν περιλαμβάνονταν στην πρόσκληση με την ημερήσια διάταξη.  Εισήχθη στο Δημοτικό Συμβούλιο ως έκτακτο, κατά την προσφιλή τακτική της Δημοτικής αρχής Μίχου, παρά το γεγονός ότι ήταν γνωστή η διαδικασία πρόσληψης από τις 7  Αυγούστου.

Γιατί αποκρύπτει το γεγονός ο εντεταλμένος κειμενογράφος;   Πως κρίνει τη δημοτική αρχή γι αυτή την πρακτική; Θεωρεί ότι οι διοικούντες ήταν σε κατάσταση θερινής ραστώνης; Τι καταλογίζει στη δημοτική αρχή;  Ανημπόρια, προχειρότητα,   ανικανότητα, ιδιοτέλεια  ή  σκοπιμότητα; Ας  Διαλέξει και παράλληλα, ας απαντήσει:  Ποιο νόημα θα  είχε η αποστολή ενός mail, αφού η συνεδρίαση ήταν διά περιφοράς και δεν απαιτούνταν  φυσική παρουσία, για να δηλωθεί η συμμετοχή μας στην Οικονομική Επιτροπή και στο Δημοτικό Συμβούλιο με τέτοιου  είδους μεθοδεύσεις και αυθαιρεσίες;

Είναι φανερό ότι το κατευθυνόμενο δημοσίευμα στοχεύει μόνο να αποπροσανατολίσει το λαό της Αγίας Βαρβάρας από τη στασιμότητα και τον αυταρχισμό της δημοτικής αρχής και να καταφερθεί εναντίον μας για μια ακόμη φορά χωρίς στοιχεία και αντίλογο.

4ον. Μιας όμως και ο κενολόγος κειμενογράφος αφιέρωσε χώρο για να επισημάνει θέματα δημοκρατικής λειτουργίας στο Δήμο Αγίας Βαρβάρας, ας αφιερώσει και  λίγη φαιά ουσία για να απαντήσει στα ερωτήματα:

Πως κρίνει την ενέργεια του κ. Μίχου, επί ένα σχεδόν χρόνο, να μη στέλνει πρόσκληση και να μη δέχεται τα αναπληρωματικά μέλη στις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας ζωής και μόλις στην προτελευταία συνεδρίαση, μετά τη σθεναρή στάση της ΔΥΝΑΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, αναγκάστηκε να εφαρμόσει το Νόμο;

Πως κρίνει το γεγονός ότι αρνείται να παραχωρήσει στην αντιπολίτευση, την τεχνική βοήθεια και το προσωπικό που προβλέπει η νομοθεσία, για να ασκήσει χωρίς εμπόδια τα καθήκοντά της προς όφελος των δημοτών;

Αυτά για την ώρα. Δεν θα κουράσουμε με πιο δύσκολα ερωτήματα για να σπαταληθεί και άλλη φαιά ουσία.

Σημ:  Αναμένουμε την επίδειξη στοιχειώδους δημοσιογραφικής δεοντολογίας και τη δημοσίευση του Δελτίου Τύπου, ως απάντηση στο δημοσίευμά σας. Δεν ελπίζουμε ότι θα μας επιβεβαιώσετε.