Γ. Χατζηθεοδοσίου στον ΣΚΑΪ: «Τεράστιες οι απώλειες στην οικονομία λόγω κορονοϊού»

Ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου, σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και τους δημοσιογράφους Νίκο Υποφάντη και Λένα Φλυτζάνη, αναφέρθηκε στις συνέπειες της έξαρσης της πανδημίας.

Όπως τόνισε υπάρχουν τεράστιες απώλειες στην οικονομία, εκτίμησε ότι η μείωση του ΑΕΠ μπορεί να φτάσει και πάνω από 10%, ανέφερε ότι πολλές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις δεν θα αντέξουν και να αναγκαστούν να κλείσουν, μίλησε για την εξ αποστάσεως εργασία ενώ επισήμανε την ανάγκη λήψης μέτρων για την στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων.

Παράλληλα όμως ανέδειξε τα λάθος μέτρα που εφαρμόζονται στον τομέα της εστίασης μετά από εισηγήσεις των ειδικών, με τη λειτουργία των καταστημάτων να σταματά τα μεσάνυχτα, την στιγμή που είναι ξεκάθαρο ότι σε αυτούς τους χώρους μπορούν να εφαρμοστούν οι κανόνες σχετικά με τις αποστάσεις που πρέπει να τηρούνται.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου ζήτησε από τους υπεύθυνους να ξαναδούν το θέμα της λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης ενώ ακόμα και ο κ. ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος, καθηγητής μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής που ήταν καλεσμένος στην ίδια εκπομπή, δεν διαφώνησε με τις θέσεις του Προέδρου του Ε.Ε.Α.