Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών ενάντια στους όρους της Νίκης Κεραμέως για την έναρξη των μαθημάτων στα σχολεία

Η Υπουργός Παιδείας είναι ξεκάθαρο ότι αδυνατεί να χαράξει ένα σοβαρό σχέδιο ανοίγματος των σχολείων που να εξασφαλίζει την πλήρη προστασία της υγείας του συνόλου της σχολικής κοινότητας.

Η Νίκη Κεραμέως αφού δεν αξιοποίησε την καλοκαιρινή περίοδο ώστε να θωρακίσει υγειονομικά τα σχολεία, αφού δεν προχώρησε σε προσλήψεις έκτακτου προσωπικού, και δεν αύξησε τις δαπάνες για τη δημόσια εκπαίδευση και δεν εξασφάλισε επιπλέον χώρους και αίθουσες ώστε να τηρηθούν οι κανόνες που υπαγορεύουν οι ειδικοί όσον αφορά την κοινωνική αποστασιοποίηση, τώρα δηλώνει ότι οι μαθητές δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο διότι ο Μ.Ο. μαθητών ανά την τάξη είναι 17 μαθητές/ριες στην επικράτεια.

Η κ. Κεραμέως είναι επικίνδυνη.

Ζητάμε την άμεση μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα με ανώτατο όριο τους 15 μαθητές και εύρεση χώρων για να λειτουργήσουν ως σχολικές αίθουσες, καθώς επίσης και αυξημένο αριθμό προσλήψεων αναπληρωτών για την κάλυψη όλων των απαραίτητων εκπαιδευτικών αναγκών σε όλες τις ειδικότητες και όλες τις δομές.

Ζητάμε να αυξηθεί άμεσα η χρηματοδότηση προκειμένου να καλυφθούν όλα τα αναγκαία μέσα προστασίας και καθαριότητας από το κράτος.

Ζητάμε τη άμεση διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους την σχολική κοινότητα αλλά και έκτακτες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία.

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Αγίας Βαρβάρας