ΑΣΓΜΕ: “Το υπουργείο Παιδείας ανοίγει τα σχολεία με την τσέπη των γονέων”


«Η ανακοίνωση από την κυβέρνηση για το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτέμβρη συνοδεύτηκε από τις απαράδεκτες δηλώσεις της υπουργού κας Κεραμέως και της γγ Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κας Γκίκα, ότι η υποχρεωτική χρήση μάσκας και η προμήθεια της είναι αποκλειστική ευθύνη του κάθε μαθητή και της οικογένειας του» τονίζει σε ανακοίνωση της η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ).

Υπογραμμίζει επίσης:

«Για άλλη μια φορά η Κυβέρνηση προσπαθεί με όχημα την ατομική ευθύνη να κρύψει τις τεράστιες κρατικές ευθύνες και παλινωδίες στην προστασία των μαθητών – εκπαιδευτικών και γονιών από την πανδημία του covid-19.

Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες γιατί χάθηκε πολύτιμος χρόνος ώστε να σχεδιαστεί το άνοιγμα των σχολείων με όρους που θα εξασφαλίζουν την ουσιαστική δημόσια – δωρεάν ενιαία και ασφαλή εκπαιδευτική διαδικασία για όλους τους μαθητές.

Η ΑΣΓΜΕ καλεί τις Ομοσπονδίες, τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων να διεκδικήσουν:

Μόνιμο πλήρους ωραρίου και επαρκές προσωπικό καθαριότητας για όλα τα σχολεία.

Μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες ώστε να μην υπάρχει κανένα εκπαιδευτικό κενό με το πρώτο κουδούνι.

Μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία με ευθύνη του κράτους.

Μέσα ατομικής προστασίας δωρεάν με ευθύνη του κράτους σε όλα τα σχολεία για όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς (μάσκες, αντισηπτικά, καθαριστικά, θερμόμετρα κ.ά.)

Προσλήψεις σχολιάτρων σε κάθε σχολείο. Ενίσχυση των Μονάδων Πρωτοβάθμιας Υγείας σε κάθε δήμο και διασύνδεση τους με τα σχολεία.

Νομοθετική ρύθμιση για τη μείωση των μαθητών ανά τμήμα.

Πρόγραμμα σχολικής στέγης για ασφαλή σχολεία με επάρκεια σε χώρους εκπαίδευσης και αναψυχής μαθητών.

Η μόρφωση και η υγεία των παιδιών μας είναι αποκλειστική ευθύνη του κράτους. Δεν θα δεχτούμε καμία οικονομική επιβάρυνση των γονιών. Αρκετά πληρώνουμε ήδη για ένα “φθηνό” σε μόρφωση σχολείο».

Πηγή: Eurokinissi/Motionteam – 902.gr