Σωματείο Εργαζομένων στο Δήμο: “Άραγε ο Δήμος θα εφαρμόσει τα προτεινόμενα μέτρα”;

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Η Επιβεβαίωση του Σωματείου για τα προτεινόμενα μέτρα προστασίας των εργαζομένων κατά του covid-19»

Στις 12/8/2020 έγκαιρα το Σωματείο Εργατών και Υπαλλήλων του Δήμου Αγίας Βαρβάρας έστειλε με e-mail στο Δήμο Αγίας Βαρβάρας (αρ.πρωτ.10088/13-8-2020) και τη ΔΗ.Κ.Ε.Α.Β. έγγραφο με σειρά προτεινόμενων μέτρων λήψης προστασίας κατά της διάδοσης του κορονοϊού covid-19, για τη διαφύλαξη και την προστασία της υγείας των εργαζομένων και ιδιαίτερα αυτών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Στις 14 Αυγούστου σε έκτακτη ενημέρωση ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκο Χαρδαλιάς για το νέο κορονοϊό ανακοινώνει:

Προκειμένου να περιοριστεί η διαφαινόμενη διασπορά της πανδημίας, αποφασίστηκαν και ανακοινώνονται τα εξής μέτρα, τα οποία θα ισχύουν από Δευτέρα, 17 Αυγούστου και ώρα 06:00.

7. Τέλος, τα μέλη των ομάδων αυξημένου κινδύνου για σοβαρή νόσο από τον κορωνοϊό που εργάζονται στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα στο εξής θα εργάζονται με τηλεργασία ή back office, κατά την επιλογή του εργαζομένου και έως 31 Αυγούστου.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Άραγε ο Δήμος θα εφαρμόσει τα προτεινόμενα μέτρα και ιδιαίτερα για τις ευπαθείς και αυξημένου κινδύνου ομάδες από 17/8/2020;