Επιλεκτική απουσία και παρουσία (γράφει η Χριστιάνα Κρεββατά)

Πρέπει κάποια στιγμή η προπαγάνδα και η σκόπιμη και φανταχτερή προβολή ψευδών γεγονότων να σταματήσουν σε αυτή την πόλη! Μερικοί συμπολίτες μας έλειπαν όλα αυτά τα χρόνια, μερικοί ήταν κι είναι εδώ, μερικοί παρότι ήταν, προσποιούνται ότι βρίσκονταν κάπου αλλού. Εξαιτίας σκοπιμοτήτων κι αφέλειας παρουσιάζουν την δική τους ιστορία, την οποία μάλιστα την υποστηρίζουν ακράδαντα. Βέβαια, αυτή η μεροληπτική από μέρους τους ιστορία απέχει από την πραγματικότητα κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να τους θυμίσουμε. Ίσως, μέσα από την επιμονή μας στις συνεχείς επαναλήψεις αντιληφθούν ότι πρέπει πλέον να αποδεχτούν την αλήθεια, όλους όσους την θυμόμαστε και την στηρίξαμε και να συμβιβαστούν με αυτήν.

Επομένως, ας αναφερθούμε για ακόμα μια φορά σε όλες αυτές τις πρωτοπόρες πρωτοβουλίες του Δήμου μας, οι οποίες αποτυπώνουν το ενδιαφέρον του και την στήριξη του όλα αυτά τα χρόνια στους δημότες του, στο περιβάλλον, στην υγεία, στον πολιτισμό κ.ο.κ., υπενθυμίζοντας πως πλέον δεν είναι ΠΡΩΤΟβουλίες.

Διανομή παραδοσιακών πόρων, ταχυδρομείο, σινέ πάνθεον, αναβάθμιση παιδικών χαρών, δημιουργία νέων χώρων άθλησης-γηπέδων, προγράμματα δωρεάν προληπτικών κλινικών εξετάσεων, ομιλίες πρόληψης παθήσεων κ ασθενειών, θεατρική (κατ’ οίκον) ομάδα ΚΑΠΗ, εθελοντικές αιμοδοσίες, παρουσιάσεις βιβλίων, αγώνες για τη λειτουργία του νοσοκομείου «Αγία Βαρβάρα», ΚΕΠ υγείας, συναντήσεις με υπεύθυνους του ΟΑΣΑ για σχεδιασμό των οδικών συγκοινωνιών της περιοχής, παραστάσεις και συναυλίες στο Ωδείο και στο κινηματοθέατρο της πόλης μας, εορτασμούς Καθαράς Δευτέρας-Τσικνοπέμπτης-Χριστουγέννων κλπ, εθελοντικός καθαρισμός στο βουνό, διανομή αγαθών σε δικαιούχους του ΤΕΒΑ, συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, παρεμβάσεις για μείωση τοιχίων, συμμετοχή σε πιλοτικό πρόγραμμα, αποψίλωση του βουνού κι αθλητικά προγράμματα συμπεριλαμβανομένων του ΜΕΤΡΟ, της γέφυρας Σαράφη, του γηπέδου στα Ριμινίτικα υπάρχουν πριν τον Σεπτέμβρη του 2019. Τελικά, μπορούμε να παραδεχτούμε πως τόσα χρόνια ο δήμος μας έχει διοικήσεις που τον καθιστούν πρωτοπόρο.

Είναι τουλάχιστον υποτιμητικό να υποβαθμίζεται και να αγνοείται η μνήμη μας και η κρίση μας με αυτό τον τρόπο από τις εκδηλώσεις θαυμασμού και τα ψέματα συμπολιτών μας, οι οποίοι για τους δικούς τους λόγους επιδίδονται στον συνεχή αγώνα συσκότισης του «φωτός». Πόσο μάλλον τη στιγμή που οι ίδιοι ήταν απών όλα αυτά τα χρόνια και τώρα εμφανίζονται υπέρμαχοι της αλήθειας, της αναβάθμισης, της προόδου και λάτρεις της πόλης μας.

Ελπίζω πως καταλαβαίνουμε όλοι μας ότι η ξαφνική, θορυβώδης κι αγωνιώδης προσπάθειά τους να φανούν και να εδραιώσουν μία απόλυτη κι απαράλλαχτη άποψη, όχι μόνο μας ξενίζει αλλά μας καθιστά κάτι παραπάνω από κριτικούς και καχύποπτους προς αυτή.

Χριστιάνα Κρεββατά