Ανοιχτή επιστολή του κ. Αποστολάρα, προς το Δήμαρχο και το Δημ. Συμβούλιο

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Φώτη Αποστολάρα, Καθ. μουσικής, κατοίκου Αθηνών

Π Ρ Ο Σ

Τον κ. Δήμαρχο Αγίας Βαρβάρας Αττικής

και το Δημοτικό Συμβούλιο του ίδιου Δήμου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ στην Εφημερίδα ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ

Παρακαλώ να δημοσιεύσετε την παρούσα επιστολή μου, που απευθύνεται στο κ. Δήμαρχο Αγίας Βαρβάρας Αττικής και το Δημοτικό του Συμβούλιο.

Σημ. “Π”: Ο κ. Αποστολάρας ήταν ένας εκ των δύο υποψηφίων για τη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου. Στα σημεία της επιστολής όπου αναφέρεται το όνομα του ετέρου υποψηφίου, η εφημερίδα μας βάζει αποσιωπητικά.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ κ. ΑΠΟΣΤΟΛΑΡΑ

Κύριε Δήμαρχε, πληροφορήθηκα ότι στις 31/7/2020 ο κ. ……, τον οποίο προσπαθείτε είτε συνειδητά είτε λόγω εσφαλμένης πληροφόρησής σας από τα όργανα του Δήμου σας, να προωθήσετε στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του δημοτικού ωδείου Αγ. Βαρβάρας, θέση στην οποία δεν έχει διοριστεί νόμιμα μέχρι και σήμερα, θα διενεργήσει επιλογή – Αξιολόγηση καθηγητών του ωδείου μεταξύ όσων έχουν θέσει υποψηφιότητα για τις συγκεκριμένες θέσεις.

Θέλω να σας επισημάνω τα εξής:

1. Ο κ. …… δεν είναι νόμιμα και οριστικά διορισμένος στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή, ώστε να μπορεί επίσης νόμιμα να διεξάγει τη συγκεκριμένη διαδικασία επιλογής καθηγητών του ωδείου.

2. Αυτό θα δημιουργήσει προβλήματα ακυρότητας στην επιλογή και το διορισμό των συγκεκριμένων καθηγητών που θα επιλεγούν, με νομικές και οικονομικές συνέπειες σε βάρος του δήμου, αλλά και των συγκεκριμένων προσώπων, όπως επίσης και σε βάρος των σπουδαστών του ωδείου.

3. Όπως ίσως γνωρίζετε, εκκρεμούν κατά του διορισμού του κ. ….. ενστάσεις και καταγγελίες μου, ενώπιον της γενικής Γραμματείας Αποκεντρωμένη Διοίκησης και Υπουργείου Πολιτισμού για παράνομες και παράτυπες ενέργειες των οργάνων του Δήμου σας, σχετικά με τη διαδικασία επιλογής του κ. ….. για τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του ωδείου, σε βάρος εμού του ιδίου, που είμαι ο μοναδικός συνυποψήφιος του και μάλιστα κατέχω όλα τα νόμιμα προσόντα για την κατά κανόνα επιλογή μου και όχι «κατ’ εξαίρεση», όπως ο κ. …….

4. Τέλος θα σας παρακαλέσω να εξηγήσετε σε μένα, αλλά και στους δημότες που σας τίμησαν με τη ψήφο τους, τους λόγους, για τους οποίους:

α) Επιμένετε να στηρίζετε την επιλογή του κ. ….. για τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του ωδείου έναντι εμού, που έχω πολύ περισσότερα προσόντα απ’ όσα απαιτεί ο νόμος για τη συγκεκριμένη θέση, ενώ ο κ. …… στερείται αυτών και

β) Ενώ έχω καταθέσει Αίτηση στο Δήμο προ διμήνου, με αρ. Πρωτ 12109/28-5-2020 και ζητώ να μου χορηγήσετε αντίγραφο του πρακτικού αξιολόγησης –επιλογής για την θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Ωδείου, μέχρι σήμερα 31/7/20 και μετά από 2 μήνες αναμονή κι επανειλημμένα τηλεφωνήματα δεν έχω λάβει καμία απάντηση.

Αθήνα, 31 Ιουλίου 2020

Με εκτίμηση

Φώτης Αποστολάρας

Σημ. “Π”1: Η εφημερίδα μας, από δημοσιογραφικό καθήκον δημοσιεύει την παρούσα, χωρίς να υποστηρίζει ή το αντίθετο, σε όσα αναφέρονται σε αυτήν. Επειδή όμως το θέμα χρονίζει και τα ερωτηματικά που γεννούνται είναι αρκετά, ο Δήμαρχος ή η ΔΗΚΕΑΒ, οφείλουν να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα και να ανακοινώσουν δημοσία τις θέσεις τους, βάζοντας τέλος στην υπόθεση και τις καταγγελίες που ακούγονται ή γράφονται. Κάθε άλλη διαδικασία, κατά την άποψη μας, μόνο θετικά προς το Δημοτικό Ωδείο αποτελέσματα δεν θα έχει.