Άμεση απάντηση της “ΔΥΝΑΤΗΣ ΠΟΛΗΣ”: “Είχαμε επισημάνει, δεν θα συμμετείχαμε σε συνεδρίαση παρωδία”

7 Ιουλίου 2020

Αδυνατούν να υπερασπιστούν την επιλογή τους. Φοβήθηκαν την αντιπαράθεση πάνω στους αίολους ισχυρισμούς τους και προσπαθούν να επιβάλλουν την μεροληπτική και εκδικητική απόφαση τους με κάθε τρόπο.

Αυτός είναι ο λόγος που επέλεξαν να συνεδριάσουν χωρίς την παρουσία των μελών της αντιπολίτευσης. «Διά περιφοράς». Με ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ και πέντε λέξεις. Για να μην ακουστούν οι θέσεις και τα επιχειρήματα των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και των εκπροσώπων των φορέων που αντιτίθενται στην ομηρία και τις απολύσεις των εργαζόμενων.

Επικαλέστηκαν τα μέτρα για τον κορονοϊό ενώ σήμερα συνεδρίασε ομάδα εργασίας στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και την προηγούμενη μέρα, κατά την έναρξη λειτουργίας του ΜΕΤΡΟ, συνωστίζονταν για να φωτογραφηθούν με κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Είχαμε επισημάνει στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ότι η πρόσκληση δεν ήταν σύμφωνη με το αίτημά μας και αν επέμενε να γίνει η συνεδρίαση, χωρίς την φυσική μας παρουσία, δεν θα συμμετείχαμε σε συνεδρίαση παρωδία.

Και έτσι πράξαμε. Δεν καταθέσαμε εισήγηση. Δεν συμμετέχουμε στην αλλοίωση του πνεύματος του νόμου των δια περιφοράς συνεδριάσεων και δεν νομιμοποιούμε τη συνεδρίαση παρωδία.

Είμαστε αντίθετοι στην άσκηση έφεσης κατά της πρωτόδικης απόφασης του δικαστηρίου, το οποίο δέχθηκε ότι η σχέση με την οποία εργάζονται οι 27 εργαζόμενοι, στο «Βοήθεια στο σπίτι», στους «Παιδικούς Σταθμούς»και στο «Κ.Η.Φ.Η.», είναι αορίστου χρόνου.

Είμαστε αντίθετοι στην άσκηση έφεσης που απειλεί την ομαλότητα της ζωής των εργαζομένων.

Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους 27 εργαζόμενους στο δίκαιο αγώνα τους και θα υπερασπιστούμε το δικαίωμά τους να έχουν μια ομαλή εργασιακή σχέση χωρίς την αβεβαιότητα της επόμενης μέρας.

«Αγία Βαρβάρα – ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ»