Προοδευτική » ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του Δήμου, για τα εγκαίνια του σταθμού ΜΕΤΡΟ στην κεντρική πλατεία της πόλης μας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του Δήμου, για τα εγκαίνια του σταθμού ΜΕΤΡΟ στην κεντρική πλατεία της πόλης μας

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

   Αυτοτελές Τμήμα Δημάρχου             ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ             7/7/2020

ΑΛΜΑ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ


Με την παρουσία εκατοντάδων πολιτών, του Υπουργού Μεταφορών & Υποδομών κ. Κώστα Καραμανλή, του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, αξιωματούχων του Υπουργείου Μεταφορών & Υποδομών, της ΣΤΑ.ΣΥ, της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, της βουλευτού κας Νάντιας Γιαννακοπούλου, του αντιπεριφερειάρχη κ. Λεωτσάκου,  του Δημήτρη Καλογερόπουλου, εκκλησιαστικών αρχών και των στελεχών της Δημοτικής Αρχής, έγιναν χθες Δευτέρα 6η Ιουνίου 2020, τα εγκαίνια του σταθμού μετρό «Αγία Βαρβάρα», από τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Δήμαρχος κ. Λάμπρος Μίχος υποδέχθηκε τον Πρωθυπουργό στην Ελ. Βενιζέλου και προχώρησαν πεζή προς τον σταθμό. Στην είσοδο του σταθμού, ο Δήμαρχος παρέδωσε δώρο στον Πρωθυπουργό την εικόνα της προστάτιδος της πόλης Αγίας Βαρβάρας και το σήμα του Δήμου και ακολούθως, ο Πρωθυπουργός και οι επίσημοι ξεναγήθηκαν στον σταθμό και επιβιβάσθηκαν σε συρμό μεταβαίνοντες προς τον Κορυδαλλό και Νίκαια.

Αδιαμφισβήτητα, είναι μία ιστορική στιγμή για την πόλη μας της οποίας οι κάτοικοι θα μετακινούνται, πλέον, με ασφάλεια, ταχύτατα από και προς Αθήνα και Νίκαια, ενώ είναι κοινός τόπος ότι η έλευση και λειτουργία σταθμών του metro αυξάνει την εμπορική κίνηση και λειτουργεί ως αναπτυξιακός μοχλός.

Ακόμη, πρέπει να σημειωθεί ότι η λειτουργία του metro συνεπάγεται και την βελτίωση της ποιότητας ζωής καθώς θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού καθώς θα μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των αυτοκινήτων, τα οποία κυκλοφορούν σε καθημερινή βάση.

Εκ των πραγμάτων δικαιώνεται η προσπάθεια του Δημάρχου κ. Λάμπρου Μίχου όταν στις αρχές της 10ετίας του 2000, έδωσε μάχη και πέτυχε να χαραχθεί εκ νέου η διαδρομή του metro και να διέλθει μέσα από την πόλη της Αγίας Βαρβάρας.

Τέλος υπενθυμίζεται ότι, οι σταθμοί παραδόθηκαν για εμπορική χρήση στο επιβατηγό κοινό το πρωί της 7ης Ιουνίου 2020 και ο πρώτος συρμός έφθασε στο σταθμό μας στις 5:35 ακριβώς!

Did you like this? Share it:

© 2020 Προοδευτική. All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie.
error: Η Παρούσα ιστοσελίδα δεν επιτρέπει την αντιγραφή του περιεχομένου της κάθε απόπειρα αντιγραφής είναι ποινικό αδίκημα!