Οικονομική Επιτροπή: “Εφεση κατά της απόφασης” – Εργαζόμενοι: “Ενωμένοι στον αγώνα”

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου πριν λίγη ώρα αποφάσισε να εφεσιβάλει την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που δικαίωνε  27 εργαζόμενους του Δήμου, παρά τις αντιδράσεις εργαζομένων, Δημοτικών παρατάξεων, Συνδικαλιστικών  και πολιτικών φορέων.

Αυτό έγινε καθαρό νωρίτερα το πρωί, όταν απέρριψε την πρόταση για αναβολή του θέματος, δείχνοντας καθαρά τις προθέσεις της διοίκησης του Δήμου.

Συγκεκριμένα ανακοίνωσε πως:

“Προτείνεται η απόρριψη του αιτήματος αναβολής διότι πρόκειται για παράνομη εισήγηση Καπλάνη, ψευδή βεβαίωση στο δικαστήριο, επιβάρυνση με το πόσο των 450.000 του δήμου ενώ τώρα πληρώνει το κράτος και καθώς δεν υπάρχει κίνδυνος απόλυσης κανενός εργαζομένου κλπ.”

Την γνωστοποίηση της παραπάνω απόφασης έκανε γνωστή στους συγκεντρωθέντες η εργαζόμενη στο Δήμο κ. Κωστολιά με ντουντούκα από τον 4ο όροφο της δημαρχίας.

Από το πρωί στις 08:00΄η ώρα, Εργαζόμενοι στο Δήμο, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Συμπολίτες μας, Συνδικαλιστές, Εκπρόσωποι Φορέων, η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Καφαντάρη, η Ηγεσία της ΠΟΕ – ΟΤΑ και άλλοι άρχισαν να συγκεντρώνονται έξω από τη Δημαρχία.

Επιπλέον με γραπτό αίτημά τους Δημοτικοί Σύμβουλοι ζήτησαν τη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου σε ανοικτή συνεδρίαση με το θέμα αυτό.

Στους συγκεντρωθέντες μίλησαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γιάγκας και Καρανάσιου, Εκπρόσωποι της ΠΟΕ-ΟΤΑ και άλλων Συνδικαλιστικών Φορέων, τονίζοντας πως το θέμα δεν σταματάει με την σημερινή απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής και πως θα υπάρξει αγώνας για την ακύρωσή της.

Το θέμα είναι πως 27 εργαζόμενοι στο Δήμο από δέκα και πλέον χρόνια, κινδυνεύουν να βρεθούν σε κατάσταση εργασιακής αβεβαιότητας έως ότου οριστικοποιηθεί η απόφαση, που θα τους δικαιώσει εκ νέου.

Η άρνηση πάντως της Δημοτικής Αρχής να αναβάλλει το θέμα και να το φέρει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, δείχνει πως “φοβάται” το θέμα, ανεξάρτητα της έκβασής του.

Αυτή η “πρεμούρα” να παρθεί η απόφαση σήμερα και όχι σε λίγες ημέρες, προκαλεί πολλά ερωτηματικά, ως προς τη βιασύνη της.

Οι εργαζόμενοι πάντως και οι πολιτικοί φορείς είναι βέβαιο πως δεν θα “κάτσουν” με σταυρωμένα χέρια, αλλά θα υπάρξουν κοινητοποιησεις και άλλες δράσεις. 

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΗΔΗ ΣΤΗ ΔΙΑΥΓΕΙΑ