Η τοποθέτηση του κ. Πιερακέα στην Οικονομική Επιτροπή, για το θέμα των εργαζομένων

Ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης του κ. Μιχάλη Γιάγκα, Νίκος Πιερακέας, στο θέμα της Οικονομικής Επιτροπής, για την άσκηση έφεσης ή όχι κατά της απόφασης του Πρωτοδικείου που δικαίωνε 27 εργαζόμενους  του Δήμου, έκανε  την παρακάτω τοποθέτηση, εκ μέρους της “ΔΥΝΑΤΗΣ ΠΟΛΗΣ” στην δια περιφοράς συνεδρίαση:

“Καλημέρα σας,

Για το 4ο θέμα ημερήσιας διάταξης που αφορά την άσκηση έφεσης κατά της απόφασης του πρωτοδικείου υποβάλλω αίτημα αναβολής και να συζητηθεί λόγω της εξαιρετικής σοβαρότητας σε δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με φυσική παρουσία των Δημοτικών Συμβούλων και των ενδιαφερόμενων προσώπων και φορέων.

Στο βαθμό που δεν γίνει αποδεκτό το αίτημά μας τοποθετούμαστε και να γραφτεί στα πρακτικά ως εξής:

Η Ελληνική Δικαιοσύνη με την απόφαση 589/2020 αποφάνθηκε ότι τα ελληνικά δικαστήρια προκειμένου να εξασφαλίσουν την πλήρη αποτελεσματικότητα του Συντάγματος (άρ. 103 παρ. 8) έχουν τη δυνατότητα στα πλαίσια σχετικής Οδηγίας της Ε.Ε. να αναγνωρίζουν τον αληθινό χαρακτήρα μιας σχέσης εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου όπως αναφέρει η 589/2020 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου, έτσι ώστε να μην ακυρώνεται το εύλογο δικαίωμα των εργαζομένων να διατηρήσουν τις θέσεις τους και να παρέχουν τις υπηρεσίες τους για την κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών του δήμου.

Οφείλουμε λοιπόν ομόφωνα να επαινέσουμε την φιλεργατική και δημοκρατική αυτή απόφαση και για αυτό δεν πρέπει να ασκήσει έφεση ο δήμος.

Πρέπει να στηρίξουμε το δικαίωμα των εργαζομένων να διατηρήσουν τις θέσεις τους με βάση την απόφαση αυτή και να μην παραδοθούν στη τύχη των καιρών.

Η αντίθετη εισήγηση των συνεργατών της διοίκησης αρκείται σε φλύαρα και ανούσια επιχειρήματα που συνιστούν εμπαιγμό των εργαζομένων που για πολλά χρόνια καλύπτουν πάγιες και διαρκείς δημοτικές ανάγκες και το μόνο που κάνει είναι να διαιωνίζει την αντιδικία, την ομηρία τους και τελικά το παζάρεμα των εργασιακών αναγκών τους.

Στηρίζουμε τους εργαζόμενους και αντιτιθέμεθα στην άσκηση έφεσης αφού είναι γνωστό σε όλους ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες για πάνω από 10 χρόνια, και αυτές οι κοινωνικές ανάγκες θα υπάρχουν πάντα και θα διευρύνονται.

Καταψηφίζουμε την εισήγηση του δημάρχου και της διοίκησης του δήμου”.