Το θέμα των 27 εργαζομένων στο Δήμο, να συζητηθεί σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Η εφημερίδα μας στα 42 και πλέον χρόνια συνεχούς παρουσίας στην πόλη μας, τόσο στην έντυπη μορφή της όσο και στην ηλεκτρονική της  καθημερινή πλέον παρουσία  της, δεν έγινε λήπτης τόσων πολλών κειμένων, άρθρων, ψηφισμάτων, όσων έλαβε τις τελευταίες ημέρες και ιδιαίτερα τη χθεσινή, από φορείς συνδικαλιστικούς και πολιτικούς που να αφορούσαν ο ίδιο θέμα.

Ο λόγος για εκείνα που λάβαμε και ένα μέρος τους δημοσιεύσαμε και είχαν σχέση ή έκαναν λόγο για τους προσφάτως 27 Δικαιωμένους εργαζόμενους του Δήμου μας, οι οποίοι αποτελούν πλέον, βάσει της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, αορίστου χρόνου εργαζόμενοι στο Δήμο, από συμβασιούχοι που ήταν έως τώρα στη ΔΗ.Κ.Ε.Α.Β.

Εργαζόμενοι χωρίς καμία έως τώρα, μόνιμη εξασφάλιση εργασίας, παρ΄ ότι οι περισσότεροι εργάζονται σε κρίσιμες κοινωνικές δομές του Δήμου (Παιδικούς Σταθμούς, Κ.Η.Φ.Η κ.ά.) πλέον των ΔΕΚΑ ετών, βρίσκονται πάλι στο κατώφλι του πισωγυρίσματος και της ανασφάλειας, εάν η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, σε λίγες ώρες αποφασίσει την άσκηση έφεσης κατά της απόφασης που τους δικαίωσε.

Στις οκτώ το πρωί, σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου, εργαζόμενοι του Δήμου μας, αλλά και άλλων Δήμων και Φορέων θα συγκεντρωθούν έξω από τη Δημαρχία της πόλης μας, για να στείλουν μήνυμα ενότητας και συμπαράστασης στους 27 εργαζόμενους, αλλά και μήνυμα στη Δημοτική Αρχή να μη προχωρήσει σε έφεση, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων Δήμων οι οποίοι αντιμετώπισαν την ίδια ακριβώς κατάσταση και στάθηκαν στο πλευρό των εργαζομένων τους.

Επιπλέον η συζήτηση ενός τόσο σημαντικού θέματος, δια περιφοράς στην Οικονομική Επιτροπή, αφαιρεί το δικαίωμα έκφρασης των απόψεων των Δημοτικών Παρατάξεων, οι οποίες δεν έχουν εκπρόσωπο σε αυτήν και τους στερεί τον λόγο.

Σοφότερο θα ήταν και επίδειξη δημοκρατικής ευαισθησίας, εάν το θέμα δεν συζητιόταν στην Οικονομική Επιτροπή, αλλά σε ανοικτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας, όπου σε αυτήν θα είχαν λόγο και άποψη επί του συγκεκριμένου αυτού ζητήματος, όλες οι παρατάξεις που εκπροσωπούν τον λαό της Αγίας Βαρβάρας.

Οι συνεδριάσεις άλλωστε μεταδίδονται ζωντανά και οι πολίτες του Δήμου μας θα είχαν την ευκαιρία να ακούσουν όλες τις απόψεις και να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα…

Η συνεδρίαση θα μπορούσε να φιλοξενηθεί στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο “ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ”, ώστε να τηρηθούν και οι κανόνες περί κορωνοϊού.