“Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου”… στους δρόμους και τα πεζοδρόμια της πόλης μας

Δυστυχώς η ίδια κατάσταση επικρατεί συνεχώς σε δρόμους, πεζοδρόμια και κοινόχρηστους χώρους της πόλης μας.

Πεταμένα στρώματα, παλιά έπιπλα, σανίδες, ντουλάπια, μπάζα και ότι σαβούρα περισσεύει από τον καθένα μας, χύμα όπου να΄ναι.

Ο Δήμος ανήμπορος δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην κατάσταση αυτή και οι πολίτες αυτού του Δήμου, αναγκαζόμαστε να ζούμε με τα σκουπίδια δίπλα μας, στη βόλτα μας, στον περίπατό μας.

Ακούμε διάφορες δικαιολογίες γιατί η πόλη μας έχει συνεχώς αυτό το χάλι, αλλά τη λύση στο πρόβλημα δεν θα τι δώσουμε εμείς, αλλά ο Δήμος και η εκλεγμένη Διοίκησή του.

Εκλέχτηκε η σημερινή Δημοτική Αρχή, με ένα από τα βασικά συνθήματά της την καθαριότητα, χωρίς “ναι μεν αλλά…”.

Προεκλογικά δεχόμασταν σαν πολίτες βομβαρδισμό από άρθρα, δημοσιεύματα, δηλώσεις, φωτογραφίες, βιντεάκια με θέμα την καθαριότητα.

Τώρα εσίγησαν ορισμένοι λαλίλαστοι προ μηνών γραφιάδες και αρθρογράφοι.

Οφείλουμε βεβαίως να αναγνωρίσουμε τις προσπάθειες των εργαζομένων στην υπηρεσία καθαριότητας, όπως επίσης και την κακή νοοτροπία ορισμένων συμπολιτών μας να μη σέβονται περιβάλλον, παιδιά, κατοικίες κ.ά.

Δεν αρκούν όμως τα συμπεράσματα. Οι σαβούρες είναι εδώ. Στη διπλανή γωνία. στην πλατεία, έξω από τα Σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς.

Ας ανασκουμπωθεί λοιπόν ο Δήμος και να ξεσαβουρώσει την πόλη. Είναι υποχρέωσή του…

Οι φωτογραφίες είναι ενδεικτικές και τραβηγμένες τις τελευταίες ημέρες και σήμερα το πρωί, από τις οδούς: Κυκλάδων, Αριστοφάνους, Ζωοδόχου Πηγής, Ραιδεστού, Κισσάμου, Μαρίνου Αντύπα, Καραϊσκάκη, Μακαρίου, Θεμιστοκλέους, Δωδεκανήσου  κ.ά.

Και βεβαίως τα φύλλα αμιαντοτσιμέντου (ελενίτ) για τέταρτη εβδομάδα στη γωνία Πυθαγόρα και Αθηνάς!!!