Σ.Γ.Κ του 5ου Δημοτικού:  “Δευτέρα 1/6/2020 ξεκινάμε και πάλι τα μαθήματα”


“Δευτέρα 1/6/2020 ξεκινάμε και πάλι τα μαθήματα”

Κάποια τμήματα, αναγκαστικά πρέπει να «σπάσουν» σε δύο υποτμήματα.

Ο χωρισμός των παιδιών έγινε όπως προβλέπεται από το υπουργείο, δηλαδή με αλφαβητική σειρά.

Παρακαλούμε πολύ δώστε μεγάλη σημασία στο πότε έρχεται το κάθε παιδί στο σχολείο, καθώς δεν επιτρέπεται η παραμονή περισσότερων μαθητών από το προβλεπόμενο.

Αν έχετε αμφιβολία για το πότε είναι να έρθει το παιδί σας στο σχολείο, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με την διευθυντριά του σχολείου μας στο τηλέφωνο 2105614005.

Είναι πολύ σημαντικό να προετοιμάσετε τα παιδιά για το γεγονός ότι η λειτουργία του σχολείου θα είναι πλέον διαφορετική και ότι θα είναι υποχρεωμένα να ακολουθούν μία σειρά από κανόνες, οι οποίοι ενδεχομένως να τους φαίνονται υπερβολικοί.

Στα διαλείμματα θα έχουν συγκεκριμένο χώρο όπου θα κάθονται και δε θα επιτρέπεται να έχουν επαφή με παιδιά άλλων τμημάτων.

Το κυλικείο δε θα λειτουργεί οπότε θα πρέπει να έχουν μαζί τους φαγητό και νερό.

Πολύ σημαντικό επίσης είναι να έχουν όλα τα απαραίτητα προσωπικά τους αντικείμενα (π.χ. βιβλία, γόμες, μολύβια, χαρτομάντιλα κτλ) καθώς δεν επιτρέπεται να δανείζονται αντικείμενα από άλλους.

Οι δάσκαλοι, έχουν φροντίσει, έτσι ώστε τα θρανία και οι θέσεις των παιδιών να βρίσκονται στις κατάλληλες αποστάσεις.

Ακόμα και στο γήπεδο είναι “ζωγραφισμένες” οι θέσεις που θα κάνουν τα παιδιά το μάθημα της γυμναστικής.

Στο σχολείο, χαρακτηρίστηκε “Αίθουσα covid” μια αίθουσα όπου, αν ένα παιδί αισθανθεί αδιαθεσία, θα μεταφερθεί εκεί έτσι ώστε με ασφάλεια, θα έρθει κάποιος γονέας ή κηδεμόνας να το πάρει.

Υπάρχει επάρκεια αντισηπτικών στο σχολείο, έτσι ώστε τα παιδιά ανά πάσα στιγμή να τα χρησιμοποιούν. (Καλό βέβαια είναι να έχουν και δικά τους μαντηλάκια)

Η χρήση μάσκας στον χώρο του σχολείου είναι προαιρετική.

Θα θέλαμε επίσης να δώσετε μεγάλη σημασία στις ώρες προσέλευσης (08:00-08:15) και αποχώρησης (13.15)

Λόγω των συνθηκών σίγουρα θα υπάρξουν αλλαγές στον τρόπο που διεξάγεται το κάθε μάθημα, αλλά και στο πρόγραμμα. Για τις αλλαγές αυτές θα ενημερωθείτε από τους εκπαιδευτικούς.)

Δεν θα γίνεται προσευχή και με το χτύπημα του κουδουνιού θα μπαίνουν κατευθείαν μέσα στη τάξη.

Το μεσημέρι η Έκτη θα αποχωρεί τελευταία, οπότε καλό θα είναι, όσοι έρχεστε για να παραλάβετε τα παιδιά σας, να μη συνωστίζεστε μπροστά στην πόρτα.

Σας ευχόμαστε καλή αρχή και καλή δύναμη! Θα την χρειαστούμε όλοι!

Με εκτίμηση,
Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού σχολείου Αγίας Βαρβάρας.