Συνάντηση της “Δικής μας πόλης” με την Ένωση Συλλόγων Γονέων Αγίας Βαρβάρας

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 28 Μαΐου, συνάντηση της δημοτικής παράταξης “Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΛΗ” με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Γονέων Αγίας Βαρβάρας.

Ο επικεφαλής της παράταξης Γιώργος Καπλάνης καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι Σάββας Σαββίδης, Τασούλα Πετράκου και Θέμις Ντάβιος πήραν την πρωτοβουλία της συνάντησης, ενόψει και της τελευταίας φάσης επαναλειτουργίας των σχολείων, με το άνοιγμα τη Δευτέρα 1/6 των δημοτικών και των νηπιαγωγείων. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού ήταν το βασικό θέμα συζήτησης.

Επιπλέον, συζητήθηκε ο καθαρισμός και η απολύμανση των σχολείων καθώς και τα προβλήματα που θα προκύψουν από τη μη λειτουργία των κυλικείων μέχρι το τέλος του εκπαιδευτικού έτους.

Διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων ως προς το Νομοσχέδιο για την εκπαίδευση, το οποίο και οι δύο πλευρές καταδικάζουν καθώς και την τοποθέτηση καμερών μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας που θεωρείται απαράδεκτη και αναχρονιστική.

Κοινή διαπίστωση είναι ότι ο κορωνοϊός όξυνε τα ήδη οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εκπαιδευτική κοινότητα στην περιοχή μας ενώ δεν θα πρέπει να υπάρξει ο παραμικρός εφησυχασμός γιατί τα δύσκολα είναι μπροστά.

Συμφωνήθηκε ότι η επικοινωνία και η συνεργασία πρέπει να είναι συνεχής γιατί μόνο με αυτό τον τρόπο οι διεκδικήσεις θα είναι αποτελεσματικές.