Τα Παραμύθια και η Πραγματικότητα. Η Συσκότιση και η Αλήθεια (άρθρο του συμπολίτη μας κ. Α.Γ.)

Λάβαμε από τον συμπολίτη μας κ. Α. Γ., την παρακάτω επιστολή, την οποία δημοσιεύουμε στα πλαίσια της ελευθεροτυπίας, της υποχρέωσης προβολής κάθε ενυπόγραφης άποψης και της ανάπτυξης υγιούς διαλόγου μεταξύ των κατοίκων της Αγίας Βαρβάρας, με στόχο την καλυτέρευση της πόλης που ζούμε.

Η επιστολή έχει ως εξής:

Τα Παραμύθια και η Πραγματικότητα. Η Συσκότιση και η Αλήθεια.

Ένα δημοσίευμα στην ηλεκτρονική εφημερίδα “Δικαιοσύνη”, έγινε αφορμή για την καταγραφή αυτών των σκέψεων. Κυρίως για να εκφράσω την αγανάκτηση που με πνίγει ως δημότη αυτής της πόλης. Ως ανθρώπου που απαιτεί σεβασμό στην νοημοσύνη και την αισθητική του.

Σε μια τέτοια περίοδο που όλοι είμαστε επιβαρυμένοι και οικονομικά και ψυχολογικά λόγω και της πανδημίας, τέτοια δημοσιεύματα δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο την κατάστασή μας.

Είναι λυπηρό αγαπητοί συνδημότες να διαπιστώνω ότι η Δημοκρατία στην πόλη μας ενοχλεί. Είναι επίσης λυπηρό να ενοχλούνται κάποιοι γιατί οι θεσμοί λειτουργούν και οι πολίτες έχουν άποψη. Είναι άκρως απογοητευτικό να ενοχλείται η δημοτική αρχή –αλλά και ο αρθρογράφος που ως φαίνεται την εκφράζει –επειδή η Αντιπολίτευση ασκεί το ρόλο που οι δημότες της ανέθεσαν.

Η Αντιπολίτευση πρέπει να συμμετέχει ενεργά. Να γνωρίζει. Να ενημερώνεται. Να ενημερώνει. Να εντοπίζει παραλήψεις. Να παρεμβαίνει.

Να στηλιτεύει τα κακώς κείμενα. Να ελέγχει. Να είναι η φωνή του δημότη και έτσι να συμβάλλει στην πρόοδο της πόλης.

Αυτό θέλουμε και αυτός πρέπει να είναι ο ρόλος της. Αυτόν πρέπει να υπηρετεί και γι’ αυτό θα την κρίνουμε.

Το ίδιο πρέπει να κάνει και η δημοτική αρχή.

Ο Δημότης είναι ο εντολέας της. Και η δημοτική αρχή, με απόλυτο σεβασμό, θα πρέπει να τον υπηρετεί και να υλοποιεί το έργο που ανέλαβε.

Είναι αυτονόητο! Και το απαιτούμε.

Ας χαλαρώσει λοιπόν η δημοτική αρχή! Ας πάψει να συγκρίνει τον εαυτό της με το ‘τίποτα’- που η ίδια φρόντισε επιμελώς να μας κληροδοτήσει και επί σειρά ετών ανελλιπώς επαινούσε. Η ίδια έχει την ευθύνη. Δεν πείθει πλέον !

Ας πάψει επίσης να κυνηγάει σαιξπηρικά φαντάσματα και συνωμότες που ορέγονται την εξουσία της.

Ας πάψει να θεωρεί κάθε σχόλιο και κριτική που εκφράζεται ‘πόλεμο λάσπης’ και προϊόν συνομωσίας.

Ας πάψει επιτέλους τη δραματική υπερβολή της επικοινωνιακής τακτικής του ‘φαίνεσθαι’ και του ‘λέγεσθε’. (Βαρετές επαναλήψεις των ίδιων δημοσιευμάτων, ενισχυόμενες φυσικά από τα αντίστοιχα κολακευτικά σχόλια των γνωστών πλέον σε όλους μας ‘άγνωστων ‘προφίλ).

Η επικοινωνιακή συγκίνηση αυτής της αισθητικής ΚΟΥΡΑΣΕ.

Οι εκλεγμένοι πρέπει απλώς να κάνουν τη δουλειά τους. Να υπηρετούν τον πολίτη. Χωρίς έπαρση. Χωρίς ύβρεις.

Γιατί θεωρείται εμπάθεια και κακία η άσκηση κριτικής και η καταγραφή των γεγονότων; Γιατί είναι παράλογο να θέλω την πόλη μου καθαρή τις Κυριακές;

Δεν καλύπτετε τις αδυναμίες της διοίκησης επικαλούμενοι τους εργαζόμενους. Τώρα τους θυμηθήκατε; Όταν γεμίζατε τις σελίδες της εφημερίδας με τα σκουπίδια για να κερδίσετε τις εκλογές δεν τους υπολογίζατε; Όταν καλούνταν η αστυνομία στους χώρους εργασίας ποιους καταγγέλλατε;

Κύριοι, οι πολίτες αυτής της πόλης και μνήμη έχουν και κρίση.

Μην αυταπατάσθε γιατί όλοι εδώ “στο χαλιφάτο της Βαγδάτης”, των is- no- good, του Aλή- Μπαμπά με τους 40 κλέφτες κλπ., είμαστε γνωστοί.

Πάψτε λοιπόν να μας υποτιμάτε. Πάψτε να φλυαρείτε ασκόπως και ακούστε μας πραγματικά πριν εξαπολύσετε την τρομοκρατία των τρόλ του διαδικτύου εναντίον όσων από εμάς τολμήσουμε να εκφράσουμε τις σκέψεις ή την άποψή μας.

Κι επειδή ούτε εμπάθεια έχω ούτε σκοπιμότητα και κυρίως επιθυμώ να γνωρίζω, ακολούθησα την προτροπή του αρθρογράφου και μπήκα στη Διαύγεια για να ενημερωθώ και να διαπιστώσω «ότι η καθαριότητα ίσως και να βρωμάει».

Βρήκα λοιπόν ότι:

Με απόφαση της αντιδημάρχου οικονομικών υπηρεσιών έγινε η απ’ ευθείας ανάθεση, συνολικού ποσού 24.304 ευρώ, σε εταιρεία, για την προμήθεια κάδων απορριμμάτων. Δεν αποφάσισε και δεν ενημερώθηκε κανένα συλλογικό όργανο, ούτε η Οικονομική Επιτροπή ούτε το Δημοτικό Συμβούλιο. Μάλιστα η προσφορά ζητήθηκε από τη συγκεκριμένη εταιρεία στις 29/4/2020 και η εταιρεία την κατέθεσε την επόμενη, στις 30-4-2020 !!!!. Συγκριτικά στοιχεία δεν έχουν δημοσιευτεί πουθενά. Τόσο καλά !

Τα χρηματικά εντάλματα πληρωμής με αριθμό 23, 24, 25, 26 και 27, συνολικού ποσού 4.340 ευρώ, που εξέδωσε ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας, αναφέρονται στον ίδιο προμηθευτή, με διαφορετικούς κωδικούς αλλά με την ίδια πάντα αιτιολογία: «Εξόφληση Υπηρεσίας για την ενημέρωση των Δημοτών, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, για δράσεις του Δήμου λόγω της διάδοσης του ιού COVID 19».

Ο προμηθευτής αυτός παρέχει υπηρεσίες επικοινωνίας και Marketing, και είναι η εταιρεία, R………. S……… LTD. Αυτή η εταιρεία έκανε τα τηλεφωνήματα στα σπίτια για την επικοινωνιακή πολιτική του Δημάρχου. Να που δαπανώνται τα χρήματα. Από την άλλη «δεν έχουμε μαντίλι να κλάψουμε».

Επικοινωνιακή πολιτική έχει ανάγκη και η ΔΗ.Κ.Ε.Α.Β.!!!! Αμείβει δημοσιογράφο για υπηρεσίες προβολής και δημοσιότητας. Τι έχει προβάλει ακριβώς; Είναι άγνωστο. Όμως τον Δεκέμβριο του 2019 πληρώθηκε με 822 Ευρώ. Στις 19/2/2020 με 750 Ευρώ και στις 9/3/2020 με άλλα 750 Ευρώ. Σύνολο: 2.322 ευρώ. Το ότι το εν λόγω πρόσωπο, αρθρογραφεί υμνώντας τον δήμαρχο, στο έντυπο που αντιπολιτεύεται την αντιπολίτευση είναι εντελώς τυχαίο; !!!!

Αυτά βρέθηκαν με μια γρήγορη ματιά.

Θα προέτρεπα λοιπόν τον αρθρογράφο να εγκαταλείψει τη λογοκρισία του λόγου και το ειρωνικό του ύφος. Ας μάθει επιτέλους να είναι ανεκτικός στην κριτική και ας υπηρετήσει το δικαίωμα του πολίτη στην πληροφόρηση και την ΑΛΗΘΕΙΑ.

Και κάτι τελευταίο. Μερικές φορές οι προκλήσεις και οι παραινέσεις εισακούγονται και μπορεί τα αποκαλυπτήρια να είναι οδυνηρά.

Α. Γ.