Από 1η Ιουνίου οι μαθητές των δημοτικών σχολείων, των νηπιαγωγείων και των βρεφονηπιακών σταθμών, επιστρέφουν…


Στα θρανία τους θα επιστρέψουν κατά πάσαν πιθανότητα, από τη Δευτέρα 1η Ιουνίου οι μαθητές των δημοτικών σχολείων, των νηπιαγωγείων και των βρεφονηπιακών σταθμών, μετά από 2,5 μήνες που παρέμεναν κλειστά.

Πιο συγκεκριμένα, κατόπιν ομόφωνης θετικής εισήγησης της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες, αποφασίστηκε ότι θα επαναλειτουργήσουν τη Δευτέρα 1η Ιουνίου 2020:

– οι εκπαιδευτικές δομές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία),

– οι εκπαιδευτικές μονάδες ειδικής αγωγής όλων των βαθμίδων, καθώς και

– οι παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί.

Στην αυριανή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, στις 13:00 στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, θα συμμετάσχει η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως και ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος για περαιτέρω εξειδίκευση των λεπτομερειών σχετικά με την επαναλειτουργία των ανωτέρω δομών.

Εξάλλου, κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, υποπτέραρχος Δημήτρης Χατζηγεωργίου, τοποθετήθηκε επί του θέματος.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Χατζηγεωργίου τόνισε ότι «η ζυγαριά τείνει προς το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων».

«Τα δεδομένα που έχουμε στα χέρια μας δεν είναι πολύ ισχυρά. Όμως υπάρχουν πολλά επιχειρήματα που μας λένε ότι μπορούμε να ανοίξουμε. Οι περισσότεροι από τους συναδέλφους συνηγορούν ότι τα σχολεία μπορούν και πρέπει να ανοίξουν, καθώς το Ρ0 έχει διατηρηθεί σε πολύ χαμηλό επίπεδο», σημείωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι «γνωρίζουμε ότι ο ιός θα συνεχίσει να είναι μαζί μας για αρκετό καιρό»

Παραθέτοντας τα επιχειρήματα υπέρ του ανοίγματος των σχολείων, ο κ. Χατζηγεωργίου είπε ότι: «Όμως πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι τα παιδιά έχουν πολύ μικρή πιθανότητα να νοσήσουν, δεύτερον ότι τα παιδιά έχουν μικρότερες πιθανότητες να εμφανίσουν επιπλοκές λόγω του Covid 19. Τρίτον, υπάρχει χαμηλό ποσοστό μεταδοτικότητας του ιού στα παιδιά».

Πηγή: INTIME/ ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ – CNN GREECE