Αρχιερατική Αγρυπνία στον Προφήτη Ηλία – Αγρυπνία επίσης και στην Παναγία Ελεούσα


ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΕΠΙ ΤΗ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΣΕΩΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

Την Τρίτη 26 Μαΐου και ώρα 9.00 θα τελεσθεί αγρυπνία στον ιερό μας ναό για την απόδοση του Πάσχα ιερουρουργουντος του Θεοφ. Επισκόπου Ευρίπου κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ.

Ι.Ν Προφήτου Ηλιού Αγ. Βαρβάρας

ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ Ι. Ν. ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΛΕΟΥΣΑΣ

Επίσης την Τρίτη 26-05-2020 το απόγευμα στις 18:00 θα τελεστεί η Παράκληση του Αγίου Λουκά του Ιατρού και στις 21:00 η Αγρυπνία επί τη Εορτή της Αποδόσεως του Πάσχα.

………………………..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ Ι. Ν. ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ

Αγαπητοί μου αδελφοί, Χριστός Ανέστη.

Σήμερα το βράδυ όπως άλλωστε κάθε χρόνο τέτοια ημέρα, θα τελεσουμε αγρυπνία για την απόδοση του Πάσχα. Δεν αποτελεί η πανιχυδα αυτη μεταφορά της Αναστάσεως όπως πολλοί νομίζουν. Κάθε μεγάλη εορτή έχει μια προπαρασκευαστική περίοδο και μια μεθεορτη η οποία διαρκεί συνήθως 8 ημέρες. Εκτός της εορτής του Πάσχα η οποία διαρκεί 39 ημερες και σε αυτην διαβάζουμε τα γράμματα, της κυριονυμης ημέρας.

Για αυτό ακριβώς αυτή την περίοδο σε όλες τις ακολουθίες ακούγονται οι αναστασιμοι ύμνοι και ο καθημερινός χαιρετισμός είναι το Χριστός Ανέστη με την ανταπάντηση Αληθώς Ανέστη, (τον οποίο εμείς χρησιμοποιούμε την ημέρα του Πάσχα, άντε το πολύ και την δευτερη).

Καλούμαστε λοιπόν ως χριστιανοί να συμμετάσχουμε στην όμορφη αυτή ακολουθία, την οποία τελούμε στην ενορία μας κάθε χρόνο και την οποία εφέτος θα τελέσει ο πρωτοσυγγελος της Μητροπόλεως Θεοφ. Επίσκοπος Ευρίπου κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ.

Σε περίπτωση βροχής και εφόσον εντός του ναού έχει συμπληρωθεί ο αριθμός των πιστών, θα ανοίξει και η αίθουσα του πνευματικού κέντρου στο οποίο έχει εγκατασταθεί μικροφωνική εγκατάσταση συνδεδεμένη με τον ιερό ναό.

~Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ι.Ν.~