Yποδιοικητής ΕΦΚΑ: Να γιατί μπήκαν μειωμένες οι συντάξεις

Εξηγήσεις για τις μειωμένες συντάξεις Ιουνίου που μπήκαν σήμερα στους λογαριασμούς, έδωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υποδιοικητής του ΕΦΚΑ, Κωνσταντίνος Τσαγκαρόπουλος.

Όπως είπε ο Κ. Τσαγκαρόπουλος, «υπήρξε η αναδρομική παρακράτηση για συνδρομή λόγω της συμμετοχής των συνταξιούχων σε συνδικαλιστικό Φορέα» και πρόσθεσε πως «αυτή η παρακράτηση είναι από τα προηγούμενα χρόνια, από το 2018 μέχρι σήμερα. Αυτή είναι η μια κατηγορία».

«Από εκεί και πέρα επειδή θα αποδοθεί η αυξημένη επικουρική, όπως υπήρξε η δέσμευση και τελικά γίνονται και αποδίδονται οι επικουρικές εντός του Ιουνίου, αυτό οδηγεί σε ένα μεγαλύτερο ετήσιο οικογενειακό εισόδημα για τον συνταξιούχο, οπότε αυξάνεται αναγκαστικά και ο συντελεστής φορολόγησης που επηρεάζει και την κύρια σύνταξη. Τώρα που πληρώνεται η κύρια θα εμφανιστεί ο αυξημένος φορολογικός συντελεστής».

Για τον τρόπο φορολόγησης της επικουρικής σύνταξης του Ιουνίου είπε «Eίμαι βέβαιος ότι το αποτέλεσμα ειδικά σε αυτούς που αυξάνεται ο συντελεστής στους συνταξιούχους θα είναι ικανοποιητικό στις 2 Ιουνίου και μετά». Και τόνισε πως «Κατά βάση και στην συντριπτική πλειοψηφία θα υπάρχει πολύ μεγάλη θετική αποτίμηση στο τέλος της ημέρας και θετικό πρόσημο για τους περισσότερους συνταξιούχους».

Yπενθυμίζεται ότι καταβλήθηκαν εχθές Παρασκευή 22 Μαΐου, οι συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τ.ΕΤΑΤ, Τράπεζες, ΟΤΕ και το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7,.

πηγή: Aftodioikisi.gr