ΠΕΣΥΔΑΠ Δελτίο Τύπου: Παρέμβαση της ομάδας πολιτικής προστασίας

Το απόγευμα της 21ης Μαΐου εκδηλώθηκε η δεύτερη σε διάστημα 10 ημερών πυρκαγιά το Όρος Αιγάλεω, δίπλα στον αυθαίρετο οικισμό ΡΟΜΑ. Κινδύνεψαν το δασικό οικοσύστημα του βουνού και ανθρώπινες ζωές.

Στην περιοχή έφτασαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Ελληνικής Αστυνομίας, η ομάδα πολιτικής προστασίας του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ), καθώς και δυνάμεις των δήμων Κορυδαλλού, Αγίας Βαρβάρας και Χαϊδαρίου αλλά και της Περιφέρειας Αττικής, με σκοπό να αποτρέψουν την εξάπλωση της φωτιάς.

Ήταν παρόντες ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, οι δήμαρχοι Χαϊδαρίου Βαγγέλης Ντηνιακός, Αγίας Βαρβάρας Λάμπρος Μίχος και Κορυδαλλού Νίκος Χουρσαλάς, καθώς και οι αντιδήμαρχοι Κορυδαλλού Μιχάλης Ευθυμιάδης και Γιώργος Δημόπουλος και Αγίας Βαρβάρας Γιάννης Πουλάκης. Ο πρόεδρος Γρηγόρης Γουρδομιχάλης ευχαρίστησε τους εργαζόμενους και εξουσιοδοτημένους εθελοντές και τόνισε ότι η προστασία του Όρους Αιγάλεω αποτελεί πρώτη προτεραιότητα του ΠΕΣΥΔΑΠ. Επεσήμανε δε την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης του ΠΕΣΥΔΑΠ και των Δήμων που ακουμπούν στο βουνό από το Υπουργείο Εσωτερικών.


Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθήνας – Πειραιά
τηλ. επικοινωνίας: 210-4015451 φαξ: 210-4015452