Ολοκληρώνεται η εικόνα που θα έχει η πλατεία Παναγίας Ελεούσας, ημέρα με την ημέρα…

Ημέρα με την ημέρα ολοκληρώνεται η εικόνα που θα έχει η πλατεία Παναγίας Ελεούσας, όταν παραδοθεί για χρήση, σε  συνδυασμό με το σταθμό του Μετρό, του οποίου η λειτουργία προγραμματίζεται για τον ερχόμενο Ιούλιο.

Η Εταιρεία Gaiorama, που έχει αναλάβει τη φύτευση και διαμόρφωση των χώρων πρασίνου της πλατείας Αγίας Ελεούσας και των παρτεριών του πεζοδρομίου της Ελ. Βενιζέλου στο σημείο της πλατείας,  ανάρτησε πριν λίγες ημέρες τις παρακάτω φωτογραφίες με τις έως τώρα εργασίες της, με το παρακάτω κείμενο της:

“Ετοιμάζουμε πυρετωδώς τον χώρο πρασίνου του Μετρό Αγ. Βαρβάρας.

Οι εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη, βάσει του αρχικού σχεδιασμού και χρονοδιαγράμματος.

Gaiorama”

ΤΑ ΑΡΧΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ

Το 2018 η εφημερίδα μας σε αποκλειστικότητα είχε δημοσιεύσει τα σχέδια της κάτοψης της πλατείας, όπως διαμορφώνεται σήμερα.

Μοναδική βασική διαφορά έχει να κάνει με το σκέπαστρο στην είσοδο του σταθμού η οποία υπάρχει μπροστά στον Ναό της Παναγίας Ελεούσας.

Ενώ σε πρώτη φάση είχε προβλεφθεί η τοποθέτησή του, ο π. Δήμαρχος κ. Καπλάνης με τη σύμφωνη γνώμη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, αποφάσισε να ζητήσει από την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, να μην τοποθετηθεί το κουβούκλιο στην είσοδο, επειδή θα έκρυβε μέρος του Ναού.

Πληροφορηθήκαμε όμως πως ο κ. Μίχος ζήτησε την τοποθέτηση αυτού του κουβούκλιου, όπως είχε σχεδιαστεί στην αρχική μελέτη.

Όταν τοποθετηθεί θα βγάλουμε τα συμπεράσματά μας, σχετικά με την αισθητική της όλης εικόνας της πλατείας και εάν το κουβούκλιο χρειάζεται ή όχι.

Πάντως ο π. Δήμαρχος κ. Γιώργος Καπλάνης, επιμένει για την ορθότητα της άποψης του να μην τοποθετηθεί κουβούκλιο μπροστά στον Ναό και με ανάρτησή του, το επισημαίνει…

Επίσης άλλη μία αλλαγή σε σχέση με το παρελθόν είναι η τοποθέτηση της προτομής του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη από το κέντρο της πλατείας στο πεζοδρόμιο, σε θέση ανάλογη με εκείνη του Ελευθέριου Βενιζέλου.

Στο κέντρο περίπου της πλατείας προς τη Δημαρχία έχει τοποθετηθεί το Ηρώο και απομένουν να πλαισιωθεί από άνθη και φυτά.

Πάντως βασικά εφαρμόζεται  η αρχική μελέτη και τα αποτελέσματα είναι έως τώρα περίφημα…