Αποστολάρας Φώτης: “Κύριοι, Παρατυπήσατε. Κύριοι, διεκδικώ”

Ένσταση κατά της προκήρυξης της ΔΗ.Κ.Ε.Α.Β., για την επιλογή Διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου της πόλης μας, κατέθεσε ο ένας εκ των δύο υποψηφίων για την παραπάνω θέση κ. Αποστολάρας Φώτης.

Ο κ. Αποστολάρας μας έστειλε την ένσταση που κατέθεσε, συνοδευόμενη και από κείμενο στο οποίο την επεξηγεί.

Ο κ. Αποστολάρας ξεκινάει το κείμενο που μας έστειλε ως εξής:

“Πρωτοτυπία φοβερή, ίσως και παγκόσμια, σε ό,τι έχει σχέση με την επιλογή Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου του Δήμου Αγίας Βαρβάρας.

Ο νόμος ορίζει, και η λογική συμφωνεί, πως προηγούνται για την κάλυψη των θέσεων αυτών άτομα που διαθέτουν τα ουσιαστικά και τυπικά προσόντα. Μόνο στην περίπτωση που τα άτομα αυτά απουσιάζουν, τότε και μόνον τότε δίνεται η δυνατότητα της κατ’ εξαίρεση έγκρισης.

Καταστρατηγήθηκε εδώ η διαδικασία.

Η Επιτροπή επιλογής, σε ό,τι με αφορά (υποψηφιότητα για τη θέση του Δ/ντή του Δημοτικού Ωδείου) πέρασε απευθείας στην κατ’ εξαίρεση επιλογή, παρότι εγώ είχα καταθέσει όλα τα τυπικά προσόντα, όπως ο νόμος ορίζει και προτείνει υποψήφιο που δεν έχει καθόλου προϋπηρεσία σε Ωδεία σαν Καλλιτεχνικός Διευθυντής με έγκριση από το Υπ. Πολιτισμού και είναι Δημόσιος Υπάλληλος Μονωδός στην Εθνική Λυρική σκηνή με μηνιαίο μισθό από το Δημόσιο...”

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ κ. ΑΠΟΣΤΟΛΑΡΑ

“Κύριοι, Παρατυπήσατε

Κύριοι, διεκδικώ

Πρωτοτυπία φοβερή, ίσως και παγκόσμια, σε ό,τι έχει σχέση με την επιλογή Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου  του Δήμου Αγίας Βαρβάρας.

Ο νόμος ορίζει, και η λογική συμφωνεί, πως προηγούνται για την κάλυψη των θέσεων αυτών άτομα που διαθέτουν τα ουσιαστικά και τυπικά προσόντα. Μόνο στην περίπτωση που τα άτομα αυτά απουσιάζουν, τότε και μόνον τότε δίνεται η δυνατότητα της κατ’ εξαίρεση έγκρισης.

Καταστρατηγήθηκε εδώ η διαδικασία. Η Επιτροπή επιλογής, σε ό,τι με αφορά (υποψηφιότητα για τη θέση του Δ/ντή του Δημοτικού Ωδείου) πέρασε απευθείας στην κατ’ εξαίρεση επιλογή, παρότι εγώ είχα καταθέσει όλα τα τυπικά προσόντα, όπως ο νόμος ορίζει και προτείνει υποψήφιο που δεν έχει καθόλου προϋπηρεσία σε Ωδεία  σαν Καλλιτεχνικός Διευθυντής με έγκριση από το Υπ. Πολιτισμού  και είναι Δημόσιος Υπάλληλος Μονωδός στην Εθνική Λυρική  σκηνή με  μηνιαίο μισθό από το Δημόσιο.

Παρατυπιών συνέχεια: Σύμφωνα με το Π.Δ. 524/1980, αρθ.4, η τριμελής Επιτροπή θα πρέπει να αποτελείται από άτομα διακρινόμενα στην Αντίστοιχη Καλλιτεχνική Ειδικότητα. Θα πρέπει δηλαδή να έχουν προϋπηρεσία ως Καλλιτεχνικοί Διευθυντές Ωδείων, που να αποδεικνύεται με απόφαση έγκρισης του Υπουργείου Πολιτισμού.

Χωρίς να θέλω να μειώσω την καλλιτεχνική αξία του κ. Βούκανου Γεώργιου  που ήταν και Πρόεδρος της επιτροπής, δεν  συστήθηκε ως μουσικός που έχει προϋπηρεσία σε θέση  Καλλιτεχνικού Διευθυντή Ωδείου. Ζητώ λοιπόν, προκειμένου να αποδεχθώ την εγκυρότητα της Επιτροπής, να καταθέσει τα αποδεικτικά στοιχεία που να αποδεικνύουν σε ποια Ωδεία έχει διατελέσει Καλλιτεχνικός Διευθυντής, με τις ανάλογες,  εννοείται, αποφάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού.

Με τιμή

Φώτης Αποστολάρας”

 

Η ΕΝΣΤΑΣΗ