Επισημάνσεις /υπενθυμίσεις που θα βοηθήσουν στην εύρυθμη λειτουργία του 2ου Λυκείου

Με αφορμή την επαναλειτουργία του σχολείου μας για τους μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης από τη Δευτέρα 18/5 θα θέλαμε να προβούμε σε μερικές επισημάνσεις /υπενθυμίσεις που θα βοηθήσουν στην εύρυθμη λειτουργία του.

α) Η προσέλευση των μαθητών θα γίνεται αυστηρά στις 08.15 π.μ.,ώρα έναρξης των μαθημάτων και οι μαθητές θα μεταβαίνουν απευθείας στην καθορισμένη αίθουσα διδασκαλίας του τμήματος χωρίς να γίνεται η καθιερωμένη πρωινή συγκέντρωση.

β) Το απουσιολόγιο θα έχει μαζί του ο εκάστοτε διδάσκων καθηγητής,άρα δεν χρειάζεται η παρουσία μαθητών στο γραφείο για την παραλαβή τους.

γ) Όσοι μαθητές θέλουν να κάνουν χρήση της υπεύθυνης δήλωσης είτε γιατί οι ίδιοι είτε γιατί μέλος της οικογένειάς τους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες δεν προσέρχονται στο χώρο του σχολείου. Οι απουσίες θα καταχωρίζονται αλλά δεν θα υπολογιστούν στο τέλος. Τις δηλώσεις προσκομίζουν οι κηδεμόνες είτε τις στέλνουν ηλεκτρονικά.

δ)Επειδή τα κυλικεία δεν θα λειτουργούν κατόπιν σχετικών οδηγιών υπενθυμίζουμε σε όλους, γονείς και μαθητές, ότι πρέπει να φροντίζουν να έχουν τα παιδιά μαζί τους φαγητό και κυρίως νερό, ιδίως τώρα που η θερμοκρασία ανεβαίνει. Για ευνόητους λόγους δεν επιτρέπεται η παραλαβή από διανομείς (delivery) ούτε θα επιτρέπεται η έξοδος από το σχολείο.

Επειδή το θέμα συζητήθηκε και με τον Αντιδήμαρχο Παιδιού κο Σωτηρόπουλο και με τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής και με εκπροσώπους των γονέων και υπήρξαν διάφορες ιδέες (π.χ τοποθέτηση ψυκτήρα με πλαστικά ποτηράκια ή διανομή μπουκαλιών) θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι όλες προσέκρουαν όχι στο κόστος που είναι ασήμαντο και θα καλυπτόταν από τα χρήματα των κατανομών που δίνονται στις σχολικές επιτροπές αλλά στην τήρηση των αυστηρών κανόνων υγιεινής που έχουν επιβληθεί και ποιος θα αναλάμβανε τη σχετική ευθύνη διανομής.

ε) Στο σχολείο υπάρχει επάρκεια αντισηπτικών για τις ανάγκες μαθητών, εκπαιδευτικών και επισκεπτών τα οποία παραλήφθηκαν από τους Αντιδημάρχους κ.κ. Σωτηρόπουλο και Βασιλείου, οι οποίοι καθημερινά επισκέπτονται το σχολείο μας μαζί με την επόπτρια υγείας για τον έλεγχο και την τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής που έχουν τεθεί από τον ΕΟΔΥ αλλά και για τυχόν ελλείψεις σε είδη καθαριότητας.

στ) Από την προηγούμενη εβδομάδα το σχολείο διαθέτει δύο καθαρίστριες καθώς έχει διατεθεί από το Τμήμα Παιδείας και τον Αντιδήμαρχο Παιδιού καθαρίστρια από Δημοτικό σχολείο για την πληρέστερη καθαριότητα του κτηρίου και των αιθουσών που φιλοξενούν τους μαθητές μας. Η καθαριότητα γίνεται κατά τη διάρκεια λειτουργίας και με την ευκαιρία θα θέλαμε να εξάρουμε τον ζήλο που επιδεικνύουν και να τις ευχαριστήσουμε θερμά για το έργο που προσφέρουν.

Όλα αυτά αναφέρονται για να διευκολύνουν την μεταξύ μας επικοινωνία και συνεργασία αυτές τις μέρες και για να νιώθετε σίγουροι για την ασφάλεια των παιδιών σας.

Ο Δ/ντής
Βυθούλκας Διονύσιος