Σταμάτης Μπερής και Μάξιμος Μουμούρης οι δύο νέοι δ/ντές Δημοτικού Ωδείου και Δραματικής Σχολής

Οι κ.κ. Σταμάτης Μπερής, Μονωδός, Τενόρος και ο Μάξιμος Μουμούρης, ηθοποιός, επιλέχτηκαν αργά εχθές το βράδυ, Δευτέρα 18 Μαΐου, από τις Επιτροπές της ΔΗ.Κ.Ε.Α.Β. να είναι οι δύο νέοι διευθυντές ο πρώτος του Δημοτικού Ωδείου και ο δεύτερος της Δραματικής Σχολής της πόλης μας.

Και οι δύο διαθέτουν πλούσια βιογραφικά και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνουν.

Σημειώνουμε πάντως πως αναλαμβάνουν τις διευθύνσεις  δύο φορέων, οι οποίοι τις τελευταίες δεκαετίες έχουν προσφέρει πολλά στον πολιτισμό της πόλης μας, από δύο ακούραστους καλλιτέχνες όπως ο Μαέστρος Λευτέρης Καλκάνης στο Δημοτικό Ωδείο και ο Δημήτρης Παπαγιάννης στη Δραματική Σχολή, οι οποίοι “έστησαν” και μόχθησαν για την επιτυχία των παραπάνω καλλιτεχνικών φορέων.

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΜΠΕΡΗΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε τραγούδι στο Ωδείο Αθηνών (τάξη Κικής Μωρφονιού) και στο Εθνικό Ωδείο (τάξη Γωγώς Γεωργιλοπούλου), και οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά.

Με υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση συνέχισε σπουδές στη Μουσική Ακαδημία της Βιέννης. Το 1981 πήρε μέρος στον διαγωνισμό «Λουτσιάνο Παβαρόττι» στη Μόντενα της Ιταλίας.

Έχει συνεργαστεί με όλες τις μεγάλες ελληνικές συμφωνικές ορχήστρες και με κορυφαίους Έλληνες και ξένους τραγουδιστές. Έλαβε μέρος, μεταξύ άλλων, στις παρουσιάσεις των έργων του Μίκη Θεοδωράκη Μήδεια (Όπερα Μπιλμπάο) και Ηλέκτρα (Όπερα Λουξεμβούργου) και της όπερας Η επιστροφή της Ελένης του Θάνου Μικρούτσικου (Αθήνα, Μέγαρο Μουσικής). Έχει πλούσια δισκογραφία.

Διδάσκει μονωδία και μιούζικαλ στο Εθνικό Ωδείο. Με την ΕΛΣ συνεργάζεται από το 1979 και από το 1989 είναι μόνιμος μονωδός. Διετέλεσε επίσης αναπληρωτής Καλλιτεχνικός Διευθυντής (1997/99) και υπεύθυνος Καλλιτεχνικών Δράσεων.

Έχει ερμηνεύσει πρωταγωνιστικούς και δευτερεύοντες ρόλους σε πάνω από τριάντα όπερες και οπερέτες, σε περίπου εξήντα παραγωγές ή/και αναβιώσεις παραγωγών. Μεταξύ άλλων, έχει τραγουδήσει στα έργα: Ο τροβαδούρος, Τραβιάτα, Μποέμ, O μαγικός αυλός, Καβαλλερία ρουστικάνα, Μάκβεθ, Ο ιπτάμενος Ολλανδός, Οθέλλος, Φάλσταφ, Ιούλιος Καίσαρας στην Αίγυπτο, Ένας χορός μεταμφιεσμένων, Η νυχτερίδα και στις πρώτες παρουσιάσεις των έργων του Περικλή Κούκου Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας και Ο Κονρουά και οι κόπιες του.

Έχει δισκογραφία (Ρέα, Κώστας Καρυωτάκης, Η μάρτυς, Ο Κονρουά και οι κόπιες του). Έχει βραβευτεί από τους δήμους Αθηναίων (1997), Σαλαμίνας (1998) και Αγίας Βαρβάρας (1999). Διδάσκει μονωδία και μιούζικαλ στο Εθνικό Ωδείο. // Τελευταία ενημέρωση βιογραφικού σημειώματος: Δεκέμβριος 2015 – Η  εργογραφία του συμπληρώνεται διαρκώς.

πηγή: Εθνική Λυρική Σκηνή

………………………………………

ΜΑΞΙΜΟΣ ΜΟΥΜΟΥΡΗΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976 όπου και μεγάλωσε. Ο πατέρας του είναι Έλληνας, ενώ η μητέρα του κατάγεται από την Ιταλία. Τελειώνοντας το σχολείο ξεκίνησε να σπουδάζει στο τμήμα ΜΜΕ και Επικοινωνίας στη Πάντειο από όπου και αποφοίτησε κάποια χρόνια μετά. Παράλληλα ξεκίνησε να σπουδάζει και υποκριτική στην Δραματική Σχολή Βεάκη ολοκληρώνοντας τις σπουδές του το 1999.

Μετά το τέλος των σπουδών του έκανε το ντεμπούτο του ως ηθοποιός στη δραματική σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη Να με προσέχεις το 2001 με μία έκτακτη εμφάνιση. Τη σεζόν 2001-2002 άνηκε στο βασικό καστ της θεατρικής εκπομπής “1 Λεπτό Θέατρο” που προβλήθηκε από το Mega Channel ενώ το 2003 έκανε μια guest εμφάνιση στην δραματική σειρά Κλείσε τα μάτια.

Τη σεζόν 2003-2004 πρωταγωνίστησε στην κωμική σειρά “Οίκος Αντοχής” που προβλήθηκε από τον Alpha. Έγινε ευρύτερα γνωστός τη σεζόν 2004-2005 πρωταγωνιστώντας στην νεανική σειρά Singles. Τη σεζόν 2005-2006 πρωταγωνίστησε  στη δραματική σειρά “Σαν όνειρο” ενώ συμμετείχε και σε δύο επεισόδια της σειράς 10η εντολή.

Τη σεζόν 2007-2008 πρωταγωνίστησε στην κωμική σειρά Big Bang. Την ίδια περίοδο συμμετείχε σε δύο επεισόδια της σειράς Οι ιστορίες του αστυνόμου Μπέκα, σε μία ιστορία της σειράς “Ιστορίες από την απέναντι όχθη” και σε μία ιστορία των Επτά Θανάσιμων Πεθερών. Τη σεζόν 2008-2009 πρωταγωνίστησε στη σειρά “Ο άγγελος μου ο διάβολος μου” ενώ τις σεζόν 2009-2011 είχε ένα από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στην σειρά “Κάρμα”. Παράλληλα τη σεζόν 2010-2011 πρωταγωνίστησε στη δραματική σειρά του ANT1 Κύπρου “Ελένη η πόρνη”.

Τη σεζόν 2014-2015 είχε έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους του τέταρτου κύκλου της καθημερινής σειράς Κλεμμένα Όνειρα. Την επόμενη σεζόν πρωταγωνίστησε μαζί με την Μαρκέλλα Γιαννάτου στη δραματική σειρά “Χωρίς Εσένα” ενώ τη σεζόν 2016-2017 είχε έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στην κοινωνική σειρά του Alpha, Η λέξη που δε λες. Τη σεζόν 2018-2019 πρωταγωνιστεί στην καθημερινή σειρά “Ο Πρίγκιπας της φωτιάς” στο Open.

πηγή: ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ