Γιάγκας – Μπαντούνα επισκέφτηκαν τα Λύκεια της πόλης μας

Αγία Βαρβάρα 15-5-2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη θέση τους οι εκπαιδευτικοί.

Μικρή η προσέλευση των μαθητών των λυκείων στις τάξεις.

Παρόντες και έτοιμοι είναι οι εκπαιδευτικοί των Λυκείων της πόλης μας να ανταποκριθούν στην επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων. Μικρή είναι η προσέλευση των μαθητών στους εκπαιδευτικούς χώρους γεγονός που καταδεικνύει την επιφύλαξη και το σκεπτικισμό με το οποίο αντιμετωπίζουν γονείς και μαθητές το άνοιγμα των σχολείων, αλλά και τη σημασία που δίνουν στην προετοιμασία από το σπίτι για τις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Αυτό διαπίστωσαν, ο επικεφαλής της παράταξης «Δυνατή Πόλη» κ. Μιχάλης Γιάγκας και η Δημοτική Σύμβουλος κ. Σταυρούλα Μπαντούνα, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησαν στα Λύκεια της πόλης μας, την Παρασκευή 15 Μαΐου 2020.

Συνομίλησαν με τους Διευθυντές και εκπαιδευτικούς για την εφαρμογή των μέτρων που έχουν ληφθεί, στο πλαίσιο της πανδημίας και για την ομαλή προσαρμογή των σχολικών μονάδων στην νέα κανονικότητα.

Διαπιστώθηκε ότι τα Λύκεια είναι επαρκώς εφοδιασμένα από την πολιτεία με προστατευτικό υλικό και παράλληλα επισημάνθηκε, ως σοβαρό πρόβλημα, η έλλειψη πόσιμου νερού για τις ανάγκες των μαθητών, καθώς τα κυλικεία παραμένουν κλειστά, η ζέστη διαρκώς αυξάνεται και η προμήθεια από εξωτερικούς διανεμητές δεν επιτρέπεται.

Ο δήμος, που λαμβάνει επιχορήγηση από την πολιτεία, οφείλει να φροντίσει για την επίλυση του προβλήματος.

Ο κ. Γιάγκας αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο της συνεργασίας μεταξύ εκπαιδευτικών και γονέων για να εξασφαλιστούν συνθήκες υγιεινής και προστασίας στο χώρο του σχολείου και τόνισε το ενδιαφέρον και την υποστήριξη της παράταξής του στην εκπαιδευτική κοινότητα.