Επαναλειτουργία του Σχολείου – Χρήσιμες πληροφορίες από τον Δ/ντή του 2ου Λυκείου κ. Διονύσιο Βυθούλκα

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Εν όψει της επαναλειτουργίας του σχολείου μας (όπως και όλων των Λυκείων της χώρας) και για το υπολειπόμενο διάστημα ως τις 12/6 οπότε και θα λήξει το διδακτικό έτος θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής:

1) Το σχολείο ήδη διαθέτει 2 καθαρίστριες μετά από απόφαση του Δημάρχου οι οποίες θα απασχολούνται με την σχολαστική καθαριότητα του κτηρίου για όλο αυτό το διάστημα, σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν εκδοθεί από τον ΕΟΔΥ.
Η καθαριότητα θα γίνεται κατά την διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου και όχι μετά . Θα καθαρίζονται επιμελώς οι αίθουσες, οι τουαλέτες και τα γραφεία. Θα υπάρχει εποπτεία από ομάδα εκπαιδευτικών και από την Δ/νση του σχολείου για την πιστή τήρηση των κανόνων καθαριότητας.

2) Το σχολείο διαθέτει ήδη αντισηπτικά που παραλήφθηκαν με μέριμνα του Δήμου και χειροπετσέτες για κάθε αίθουσα διδασκαλίας ενώ μια αίθουσα του ισογείου έχει οριστεί ως χώρος απομόνωσης σε περίπτωση που εμφανιστεί κάποιο ύποπτο κρούσμα.

3) Τα κυλικεία των σχολείων δεν θα λειτουργήσουν κι αυτό αποτελεί ένα σοβαρό ζήτημα, ιδίως τώρα που η θερμοκρασία ανεβαίνει. Θα πρέπει, επομένως ,να υπάρχει η σχετική μέριμνα από τη μεριά σας για τον κατάλληλο εφοδιασμό των παιδιών είτε από το σπίτι είτε από κάποιο κατάστημα μέχρι να έρθουν στο σχολείο. Σε καμία περίπτωση δεν θα δοθεί άδεια είτε για να βγουν οι μαθητές εκτός σχολείου είτε για να παραλάβουν τρόφιμα στο σχολείο από διανομείς (delivery).Αν διαπιστωθεί κάτι τέτοιο θα ενημερώνεστε άμεσα και θα υπάρχουν κυρώσεις. Η δημόσια υγεία και η ασφάλεια όλων μας είναι πρωταρχικής σημασίας, ιδίως αυτή την δύσκολη περίοδο.

4) Για τον τρόπο λειτουργίας του σχολείου σας αναφέρουμε ότι κάθε τμήμα θα χωριστεί σε 2 υπο τμήματα (α &β) και το α υποτμήμα θα προσέλθει Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή ενώ το β Τρίτη και Πέμπτη. Την επόμενη εβδομάδα αντιστρόφως κ.ο.κ Το πρόγραμμα και τα υποτμήματα έχουν αναρτηθεί στη σελίδα του σχολείου μας.

5) Σε περίπτωση μη προσέλευσης των μαθητών θα καταχωρίζονται οι απουσίες του ωρολογίου προγράμματος. Οι μαθητές και οι γονείς καλό θα είναι να επικοινωνούν με τους υπεύθυνους τμημάτων για να ενημερώνονται για τον ακριβή αριθμό των απουσιών τους έτσι ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα για τον χαρακτηρισμό φοίτησης στο τέλος. Επίσης, από χθες υπάρχει επίσημη οδηγία του Υπουργείου να καταχωρίζονται αλλά να μην προσμετρώνται απουσίες που θα γίνουν γιατί είτε ο μαθητής είτε μέλος της οικογένειάς του ανήκει σε ευπαθή ομάδα. Για το σκοπό αυτό αρκεί να κατατεθεί μια απλή υπεύθυνη δήλωση στο σχολείο από τον κηδεμόνα, αν ο μαθητής είναι ανήλικος είτε από τον ίδιο ,αν είναι ενήλικος.
Η δήλωση μπορεί να γίνει είτε με φυσική παρουσία είτε ηλεκτρονικά. Εννοείται ότι για ευνόητους λόγους (αποφυγής συγχρωτισμού) καλό είναι να επιλέξετε την ηλεκτρονική υποβολή.

6) Για οποιοδήποτε άλλο θέμα χρειάζεται να έρθετε στο σχολείο αυτό θα πρέπει να γίνει με τηλεφωνικό ραντεβού ώστε να εξυπηρετηθείτε γρήγορα, αποτελεσματικά και με ασφάλεια για όλους μας.

7) Οδηγίες για την τήρηση βασικών κανόνων υγιεινής και ασφάλειας για τους γονείς και για τους μαθητές έχουν δημοσιευθεί στη σελίδα του σχολείου και καλό θα ήταν να τις συμβουλευθείτε.

Εκ μέρους του Συλλόγου Διδασκόντων
Ο Δ/ντής
Βυθούλκας Διονύσιος